Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 20:06

Nokaut u Vršcu! Srbija za dva minuta ispustila 4:2 i ponovo se saplela na putu ka Evropskom prvenstvu

Ekipa Gorana Ivančića primila dva šokantna pogotka u završnici meča

Futsal reprezentacija Srbije zadobila je težak udarac u Vršcu, gde je odigrala samo 4:4 sa Rumunijom, iako je na nešto više od tri minuta pre kraja meča vodila sa 4:2 i imala sve u svojim rukama po pitanju plasmana na Evropsko prvenstvo u Amsterdamu i Groningenu naredne godine.

Da je pobedila, ekipa Gorana Ivančića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi se našla u grupi od šest najboljih drugoplasiranih ekipa, kojima se garantuje plasman, ovako sada mora da se vadi 14. aprila u Zenici, protiv Bosne i Hercegovine, koja je već obezbedlila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo i da baca pogled na ostale rezultate. Nada naravno nije izgubljena, s obzirom da postoji i plej-of meč između dve najlošije drugoplasirane ekipe u grupama, ali će ovaj kiks teško pasti srpskim reprezentativcima na psihološkom planu, što se videlo i po reakciji Jovana Lazarevića na kraju meča.

Srbija je gotovo čitavo prvo poluvreme morala da juri prednost protivnika i uspela je da ga sustigne, ali je delovalo da je to nije umorilo, već joj je dalo podstrek da u drugom poluvremenu krene ka pobedi. Rumuni su poveli golom raspoloženog Lasla Šoca već u drugom minutu meča, ali je Srbija izjednačila već sedam minuta kasnije preko Stefana Rakića. Ipak, taj rezultat je kratko bio na snazi, pošto je Filipe Oliveira već u 11. minutu vratio prednost gostima. Izuzetno važan trenutak dogodio se u 15. minutu, kada je Lazarević fantastičnim projektilom iz punog trka izjednačio na 2:2 i tako doneo domaćinu ogromno samopouzdanje. Upravo je Lazarević u 23. minutu, novim razornim udarcem, bio na dobrom putu da zaradi epitet igrača utakmice. Srbija je tada povela sa 3:2, a kada je posle uigrane akcije sa Simićem u 33. minutu pogodio i Pršić, delovalo je da je u Vršcu sve gotovo po pitanju pobednika.

Ipak, Rumuni su bili izuetno uporni, konstatno su pretili, a u poslednjih pet minuta su potpuno spustili gard i krenuli u totalnu ofanzivu, što im se višestruko isplatilo. Prvo je Laslo Šoc u 37. minutu pogodio smanjio na 3:4, da bi tačno dva minuta kasnije Oktavijan Cires postavio konačan rezultat. U poslednjem minutu obe ekipe su pokušale da pojure pobedu, s obzirom da je i Rumunima bila neophodna pobeda, ali je ostalo isuviše malo vremena za promenu rezultata.

Srbija je ostala na drugom mestu, sa šest osvojenih bodova iz pet odigranih kola, dok je Rumunija trećeplasirana sa tri. Sjajna Bosna i Hercegovina ima maksimalan učinak posle pet odigranih kola i apsolutno je zasluženo stigla do premijernog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.