Ništa od bronze za Srbiju, Španija je bolja

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 19:46

Ništa od bronze za Srbiju, Španija je bolja

Ženska U18 reprezentacija takmičenje na Evropskom prvenstvu u Konji završila je na četvrtom mestu.

Naša selekcija je u utakmici za bronzu izgubila od Španije 52:80 (15:23, 13:16, 9:14, 15:27)

Posle sasvim dobrog starta našeg tima, Španija je vrlo brzo povezala redove i malo po malo pravila razliku.

Na četiri i po minuta pre kraja prvog poluvremena bilo je 31:19 za španski tim. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Naše devojke nisu odustajale, u naredna tri minuta su uspele da priđu na 28:35, koliko je bilo posle dobre reakcije u odbrani Marije Avlijaš i njenih poena iz kontre.

Međutim, Španija, tradicionalno jedan od favorita za visok plasman na svim takmičenjima, odbila je taj nalet našeg tima i na veliki odmor otišla sa dvocifrenim kapitalom 39:28.

Drugo poluvreme počelo je napadački dosta skromno za oba tima, za tri i po minuta vieđena su samo dva poena – i to sa penala – Marije Avlijaš. Srbija je prva pogodila i iz igre, Jovana Jevtović je bila precizna za 32:39. Nažalost, još nekoliko prilika da se sasvim približe, naše devojke nisu iskoristile. Uskoro je i Španija povezala redove, uzvratila serijom 10:0 i ponovo se odlepila – 32:49. Od tog naleta rivalki, naš tim do kraja nije uspeo da se oporavi, takmičenje je završio na četvrtom mestu, bronza je pripala Španiji.

Bez obzira na ovaj poraz, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević, samim plasmanom u polufinale premašio je očekivanja pre početka takmičenja, kada je kao cilj postavljeno četvrtfinale, a posebno jer je ceo tim na Šampionatu u Turskoj debitovao u A diviziji.

Najefikasnija u našem timu bila je Marija Avlijaš sa 25 poena, dvocifren učinak imala je još samo Katarina Knežević koja je ubacila 10 poena, imala 7 skokova, ali i 9 izgubljenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.