Nije baš „laka konjica“, ali je ponos nacije: Mađarski povratak na veliku scenu, Austrija pala u Bordou! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije baš „laka konjica“, ali je ponos nacije: Mađarski povratak na veliku scenu, Austrija pala u Bordou! (VIDEO)

Mađari su uspeli u potpunosti da osujete sve namere protivnika. Napadači rivala su bili potpuno bili odsečeni od ostatka ekipe, a Austrija opasna samo u prvih pola sata, kada je igrala na krilima raspoloženog Davida Alabe - 0:2

Imamo prvo veliko iznenađenje na turniru. Mađarska je u Bordou savladala favorizovanu Austriju i tako se na najbolji mogući način vratila na veliku scenu, gde je nije bilo još od 1972. godine. Ukupno 44 godine ili tačnije 16.086 dana trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Mađarima da ponovo postignu gol na evropskim prvenstvima, a to je učinio Adam Salaj, čiji je pogodak u 62. minutu otvorio put selekciji Bernda Štorka na putu ka osvajanju tri velika boda. Ipak, Mađarskoj to nije bilo dovoljno, pa je u finišu utakmice preko Zoltana Štibera na fantastičan način zaokružila veliko slavlje - 0:2 (0:0).

Mađari su uspeli u potpunosti da osujete sve namere protivnika. Napadači rivala su bili potpuno bili odsečeni od ostatka ekipe, a Austrija opasna samo u prvih pola sata, kada je igrala na krilima raspoloženog Davida Alabe. Da je neki od pokušaja fantastičnog igrača Bajerna, a posebno onaj iz prvog minuta kada se zatresla stativa gola legendarnog Gabora Kiljarija, završio u mađarskoj mreži, ishod ovog meča bi sasvim bio potpuno drugačiji. Ipak, Štork je uspeo u svojoj nameri da spreči brze i opasne napade protivnika, a onda strpljivo sačeka svojih pet minuta - i to joj se isplatilo.

Uskoro opširnije...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.