Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 20:28

Nemci žele sa Klopom na Evropsko prvenstvo 2024. godine

Poverenje Levu samo do kraja mandata

Čelnici Fudbalskog saveza Nemačke jednoglasno su ukazali poverenje Joakimu Levu uoči Evropskog prvenstva 2021. godine, ali su istovremeno krenuli i u potragu za njegovom zamenom.

Niz rezultata ispod očekivanja, od eliminacije u polufinalu na prethodnoj kontinentalnoj smotri, preko ispadanja već u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji do debakla u Ligi nacija od Španije (0:6), uzdrmao je Pancere i ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << doveo u pitanje budućnost Leva na klupi na koju je seo još 2006. godine.

Uprkos činjenici da Nemačka od svetske krune osvojene 2014. godine u Brazilu izgleda sve skromnije, čelni ljudi nemačkog fudbala odlučili su da ukažu poverenje Levu i tako očuvaju mir u kući pred Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Ipak, prema saznanjima Bilda, Lev će Svetsko prvenstvo u Kataru i kraj ugovora koji traje do 2022. godine dočekati samo ukoliko na predstojećem takmičenju stigne najmanje do polufinala, a kandidat da ga nasledi na selektorskom mestu je Jirgen Klop, aktuelni menadžer Liverpula.

Ideja rukovodstva Fudbalskog saveza Nemačke je da sa Klopom sedne za sto posle Mundijala 2022. godine i ponudi mu selektorsko mesto.

Klopu nedavno produženi ugovor sa Liverpulom ističe po završetku sezone 2023/24, a u Nemačkoj veruju da postoje realne šanse da trofejni trener odgovori pozitivno na ponudu i preuzme kormilo Pancera uoči Evropskog prvenstva 2024. godine.

Nemački strateg na privremenom radu u Engleskoj je sa Borusijom Dortmund dva puta osvajao bundesligaški tron, uz jedan trofej u Kupu Nemačke i dva Super kupa, a sa uspesima je nastavio i po dolasku na Ostrvo gde je Liverpul prvo predvodio do trofeja Lige šampiona, a potom i do titule prvaka Premijer lige koju su Redsi sanjali tri decenije.

Sa druge strane, najveći uspeh Joakima Leva tokom 14 godina selektorskog mandata je svetska titula osvojena 2014. godine koja je ujedno i jedini trofej Nemačke uz Kup konfederacija osvojen 2017. godine pod komandom Jogija.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.