Nemačka prva prepreka

Izvor: Politika, 20.Nov.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka prva prepreka

Oslabljena neigranjem Butulije i M. Dabović srpska reprezentacija večeras u „Pioniru” (19 č) počinje kvalifikacije za EP u Češkoj 2017.

Košarkašice Srbije dočekaće večeras Nemačku u „Pioniru” na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će organizovati Češka za dve godine (19 č). Ovo će biti prvi meč koji će naša reprezentacija odigrati posle osvajanja titule prvaka Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u junu. Ulaz u halu biće slobodan što će biti idealna prilika da ih pozdravi veliki broj ljubitelja košarke.

Selektor Marina Maljković je pozvala sve igračice koje su pre nekoliko meseci osvojile prvu zlatnu medalju u istoriji naše ženske košarke, kao i Aleksandru Crvendakić i Sanju Mandić koje su poslednje „otpale” sa spiska. Ipak na ovom susretu neće moći da računa na Dajanu Butuliju, koja je operisala slepo crevo, a najverovatnije neće igrati ni kapiten Milica Dabović zbog povrede.

– Srbija nije ista bez dve igračice iz prve postave. Međutim, sigurna sam da će devojke uspeti da nadoknade izostanak dva važna igrača protiv neugodne Namačke. Očekuje nas američka škola košarke. Ne toliko talentovana i po pojedincima jaka reprezentacija, ali po borbenosti, timskom duhu i igri u odbrani jako neugodan protivnik. Ističe se Romi Bar koju dobro poznajem jer sam je trenirala. Ukoliko odigramo kako znamo, sa dodatnom dozom zrelosti u igri, mislim da ćemo slaviti – rekla je Maljkovićeva.

Sonja Petrović kaže da su se igračice trudile da ostanu koncentrisane iako su prethodnih dana imale dosta akcija mimo košarke.

– Trudile smo se da maksimalno iskoristimo vreme koje smo provele zajedno da se što bolje pripremimo. Znamo šta nas danas očekuje, iako smo se u poslednjem trenutku susreli sa poteškoćama zbog povreda igračica. Ako prikažemo igru sa Evropskog prvenstva, budemo igrale borbeno kao i do sada, rezultat neće izostati – smatra Petrovićeva.

Jelena Milovanović je izjavila da jedva čeka da zaigra pred domaćom publikom.

– Prija nam podrška naročito pred ovu utakmicu koju igramo pred našim navijačima. Spremne smo za meč kako bismo pokazale da smo dobro radile u prethodnom periodu. Ovaj tim deluje zrelo i profesionalno od starta priprema. Želim da pozovem što više ljudi da nas podrže, kao što su to radili i na Šampionatu u Mađarskoj. Nadam se da će nam pružiti podršku i večeras i da ćemo se zajedno radovati – zaključila je Milovanovićeva.

Košarkašice Srbije narednu utakmicu igraju u sredu kao gost protiv Luksemburga koji je danas igrao sa Ukrajinom. Plasman na šampionat obezbediće pobednici svih devet kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.