Naša deca u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Piplmetar.rs, 16.Avg.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naša deca u finalu Evropskog prvenstva

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, napravila je istinski podvig plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Podgorici. U četvrtfinalu je pala Španija sa 82:73 (20:11, 19:22, 26:15, 17:25).
Od samog starta su izabranici selektora Slobodana Klipe bili rešeni da pokažu kako su jači od ekipe koja je bila prvoplasirana u D grupi na šampionatu u prestonici Crne Gore. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
„Orlići“ su u osminu finala prošli kao treći, sa istim učinkom 2-1 kao Izrael i Litvanija, ali sa lošijim međusobnim učinkom u tom trouglu, zatim su posle velike borbe deklasirali Nemačku i sada očitali lekciju „crvenoj furiji“.
Naši kadeti su tako došli u priliku da se bore za medalju, što je sjajan uspeh!
foto: FIBA Od samog početka su se naši momci za sve pitali na parketu. U finišu prve četvrtine su se rezultatski odlepili, početkom druge stekli i dvocifrenu prednost (24:11 i 28:15), posle čega su se uporni Španci vratili i na predah se otišlo sa 39:35, piše blic.
Ključna je bila treća deonica… Nju su kadeti Srbije dobili sa 26:15, sredinom perioda stekli dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do finiša i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti veliki trijumf.

Klipini puleni će za finale Evrobasketa igrati sa selekcijom Crne Gore. U drugom polufinalu Hrvataska čeka pobednika susreta Turska – Francuska.

Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.