Najviše poena na Evrobasketu postigli Amerikanci

Izvor: B92, 09.Sep.2022, 19:55

Najviše poena na Evrobasketu postigli Amerikanci

Naturalizovani igrači iz SAD postigli su najviše poena u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Oni su ubedljivo prvi sa 656 poena, a prvi pratilac su im naši igrači sa 484, iza koje slede Slovenci (464), Nemci (456) i Litvanci (439).

Bilo je neizbežno da će evropska košarka jednog dana doći do ovog stadijuma sa samo nekoliko selekcija koje nemaju stranca u ekipi, a među kojima je i Srbija.

Amerikance ili "Amerikance" predvodi gruzijski internacionalac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tad Mekfaden sa 75 poena, koliko ima i Džon Roberson iz BiH. Sledi Di Bost (70) iz Bugarske, pa potom crnogorski plejmejker Kendrik Peri (66) koji je lider grupnog dela takmičenja kada su ukradene lopte u pitanju.

Ej Džej Sloter iz Poljske (60) je sledeći na toj listi, a prati ga od nedavno član "crvene furije" Lorenco Braun (56). Poen manje od nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde ima organizator igre hrvatske reprezentacije Džejlen Smit (55). U Top 100 poentera je i slovenački centar Majk Tobi (47), Šejn Larkin (46) koji više neće nastupati za reprezentaciju Ergina Atamana na ovom šampionatu zbog povrede, kao i Mikale Hopkins iz Mađarske (41).

Bolji od svih njih je Tajler Dorsi koji brani boje selekcije Grčke (76), ali on nije naprosto naturalizovan bez ikakvog osnova kao drugi, već vuče poreklo iz te zemlje, igrao je za omladinske selekcije "Helena", a i igrao je za tim iz tamošnjeg prvenstva čime ne mogu da se pohvali veći broj pobrojanih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.