NIŠ I NOVI SAD POČELI ODBROJAVANJE DO RUKOMETNOG ŠAMPIONATA

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠ I NOVI SAD POČELI ODBROJAVANJE DO RUKOMETNOG ŠAMPIONATA

NIŠ - U Nišu je postavljanjem velike rukometne lopte, zastava zemalja učesnica kvalifikacione grupe i sata, počelo odbrojavanje do početka Evropskog prvenstva u rukometu za seniore.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je do početka prvenstva ostalo 2.400 sati ili 100 dana, a grad Niš je učinio sve da se pripremi za taj veliki sportski događaj.

On je kazao da se u januaru u Nišu, kada se prvenstvo održava, očekuje poseta od oko 4.000 turista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvenstveno iz zemalja čiji rukometaši igraju kvalifikacione utakmice u Nišu.

Sat je postavljen na uglu Obrenovićeve i ulice Nikole Pašića, a u Nišu je tim činom označen i početak velike rukometne kampanje.

Sportska hala "Čair" je za ovu priliku dograđena i rekonstruisana i sada zadovoljava stroge kriterijume Evropske rukometne federacije za održavanje velikih takmičenja.

U okviru manifestacije "Sto dana do Evropskog prvenstva u rukometu", gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je u centru grada, pritiskom na taster, označio početak rada sata koji će odbrojavati vreme do svečanog otvaranja tog velikog takmičenja.

"Evropa i svet će biti u prilici da vide svu lepotu rukometnog sporta i iz Novog Sada, kao jednog od gradova domaćina prvenstva", rekao je Pavličić i dodao da će to takmičenje promovisati Novo Sad kao grad rukometa.

Promotivnoj manifestaciji Evropskog rukometnog prvenstva prisustvovali su i predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, igrači RK Vojvodina i mnogi Novosađani. Velike rukometne lopte i satovi koji označavaju preostalo vreme do početka Evropskog rukometnog prvenstva, u Srbiji od 15. do 29. januara iduće godine, postavljene su i u Beogradu, Nišu i Vršcu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.