Momir Ilić se povlači iz reprezentacije

Izvor: Glas javnosti, 25.Jan.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momir Ilić se povlači iz reprezentacije

BEOGRAD - Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić najavio je oproštaj od nacionalnog dresa istakavši da neće igrati na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

"Srbiji nikad ne mogu da kažem ne, veliki sam patriota, ali sigurno neću igrati na EP 2014. Već sam razgovarao sa selektorom Veselinom Vukovićem i predsednikom RSS Velimirom Marjanovićem, rekao sam šta planiram, nagovestio sam to i ranije", rekao je Ilić.

On je istakao da će verovatno igrati u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kvalifikacija za EP.

"Pre svega toga bitna stavka je i plasman u Dansku. Za to su nam potrebne još dve pobede u mečevima sa Austrijom. Razmisliću još mesec, dva i videti da li ću pomoći reprezentaciji da to ostvari", istakao je Ilić.

On je rekao da zbog zdravlja i godina mora da se oprosti od dresa nacionalnog tima.

"Uvek sam s ponosom igrao za Srbiju, nekad malo slabije, ali se trudio da to bude uvek najbolje što u datom trenutku mogu. Zbog mog zdravlja, ipak sam sedam godina u Bundesligi, moram malo da se odmorim. A, vreme je i da mlađi preuzmu odgovornost, dobiju priliku da se razviju u vrhunske igrače", naveo je Ilić.

On je demantovao da je loša atmosfera razlog za neuspeh na SP u Španiji.

"Nikad nismo imali tako dobru atmosferu, to nikad nije ni dovođeno u pitanje. Svi bili tužni što smo izgubili, a kad se gubi puls je na dvesta, ne biraju se mnogo reči. Na sastanku nam je selektor rekao da nije tako mislio. Rukomet je kolektivni sport, u reprezentaciji nema dokazivanja, to sam odavno shvatio. Gledao sam i na ovom Svetskom prvenstvu da gde se otvori šansa tu ide i lopta. Nikčević i Prodanović su imali zavidan broj lopti, a nekada su nam zamerali da malo igramo na krila. U većem, delu smo imali dobar napad, ali malo igrača, a za turnirski sistem je potrebno deset i više, a ne samo jedna postava", zaključio je Ilić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.