Momir Ilić odbio Srbiju

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:52

Momir Ilić odbio Srbiju

Momir Ilić odbio je ponudu da postane novi selektor rukometne reprezentacije Srbije.

Ilić je navodno razgovarao sa predsednicom Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milenom Delić na Paliću, ali do dogovora nije došlo, prenosi "Sportski žurnal".

Muška rukometna reprezentacija Srbije je bez selektora još od završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj krajm januara.

Nakon što "orlovi" nisu zabeležili nijednu pobedu, RSS je okončao saradnju sa Tonijem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đeronom.

Srbiju u maju očekuje baraž za plasman na Svetsko prvenstvo protiv favorizovane Španije, a naslednika Đerone nema na vidiku.

Prvi kandidat predsednice RSS Delić bio je legendarni rukometaš Ilić, sada trener mađarskog velikana Vesprema, ali je on odbio ponudu.

Ilić je bio MVP Evropskog prvenstva 2012. na kojem je Srbija kao domaćin osvojila srebrn medalju.

Prvi je igrač u istoriji EHF Lige šampiona koji je postigao više od 100 golova u tri uzastopne sezone.

Dvaput je bio šampion Evrope sa nemačkim Kilom, dok je kao trener sa Vespremom osvojio titulu šampiona Mađarske prošle sezone, te još dva mađarska Kupa i dve regionalne SEHA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„ORLOVI“ JOŠ UVEK BEZ SELEKTORA: Legendarni rukometaš odbio RSS

Izvor: HotSport.rs, 19.Feb.2024

Navodno su Ilić i Delićeva pregovarali na Paliću, ali do dogovora nije došlo. Muška rukometna reprezentacija Srbije bez trenera je još od završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj krajm januara, a naslednika Tonija Đerone još uvek nema. Predsednica RS Srbije Milena Delić prvo je pikirala legendarnog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.