Mladi košarkaši Srbije pobedili Crnu Goru

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 20:39

Mladi košarkaši Srbije pobedili Crnu Goru

Muška U20 reprezentacija pobedom je završila takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu na Kritu, pošto je pobedila Crnu Goru U poslednjem kolu 75:69.

Nije dobro krenulo. Crna Gora je mnogo bolje otvorila meč. Već u prvom periodu imala i dvocifrenu razliku, ali, od tih 18:6 za Crnogorce sve je počelo da se menja.

Naš tim je već do kraja prvog perioda uhvatio priključak, da bi seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavio i u drugom, sve dok poenima Nikole Šaranovića nismo i poveli – 23:24.

Borba ravnopravnih rivala potrajala je još neko vreme, da bi naš tim razliku počeo da pravi krajem trećeg perioda. Na nešto manje od tri minuta pre odlaska na poslednji obavezni odmor, Bogdan Zimonjić je pogodio trojku za plus sedam – 47:54.

To su bili trenuci kada su se i naši momci konačno oslobodili pritiska, razlika je uskoro bila i dvocifrena – 52:62, na početku poslednjeg perioda.

Crna Gora jeste do kraja uspela da u par navrata priđe na četiri ili pet razlike. Poslednji put 30 sekundi pre kraja – 69:73, ali je finiš pripao našem timu koji je slavio važnu pobedu.

Najefikasniji među Orlićima bio je Mihailo Petrović sa 17 poena, dvocifren učinak imali su još Matija Belić 12 poena i 9 skokova i Filip Branković – 10 poena.

Sledi slobodan dan na Šampionatu u Iraklionu, takmičenje se nastavlja utakmicama osmine finala, u kojoj se ukrštaju A i B, odnosno C i D grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.