Mlade rukometašice bez EP

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade rukometašice bez EP

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Mlade rukometašice su zauzele drugo mesto u Grupi 8 sa četiri boda, dok je Francuksa prva sa osam.

Srpske kadetkinje završile su turnir sa dve pobede u utakmicama sa Belorusijom (32:30) i Finskom (38:25) i jednim porazom od selekcije Francuske (30:19), što nije bilo dovoljno za plasman.

Kvalifikacioni turnir Grupe 8 održao se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vrnjačkoj Banji, a sve utakmice igrale su se u hali Vlade Divac.

Selektor srpskih kadetkinja Vlada Šimičić tužan je što nacionalni tim nije izborio plasman na Evropsko prvenstvo, ali je zadovoljan igrom svojih izabranica.

"Veoma sam srećan što su sve devojke igrale i gotovo sve postigle golove. Zadovoljan sam jučerašnjom pobedom nad selekcijom Finske, pa ćemo makar zbog toga iz Vrnjačke Banje ići kući sa osmehom na licu, čak iako je velika tuga, jer smo imali peh da iz ove grupe samo jedan tim ide na EP", rekao je Šimičić.

Iz prvih sedam grupa po dve najbolje reprezentacije ostvarile su plasman na EP, a samo iz Grupe 8 prošla je jedna ekipa, jer se Poljska, kao domaćin, direktno plasirala na ovo takmičenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpske kadetkinje bez plasmana na EP

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Mar.2013

Ženska kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u kvalifikacionoj Grupi 8 zauzela drugo mesto sa četiri boda, dok je Francuksa prva sa osam.. Kvalifikacioni turnir Grupe 8 održao se u Vrnjačkoj Banji, a sve utakmice igrale su se u hali „Vlade Divac”.. Srpske...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.