Mlade košarkašice Srbije bolje od Portugalije

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 15:10

Mlade košarkašice Srbije bolje od Portugalije

Ženska U20 reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim bio je bolji od Portugalije 77:59 (15:21, 20:17, 24:6, 18:15).

Sledi dan odmora, sledeći rival našeg tima je Češka, u utorak od 19,30 časova.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, tim koji vodi selektora Dajana Butulija sjajno je otvorio nastavak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Serijom 15:2 se odlepio na dvocifrenu razliku – 50:40 koliko je bilo posle poena Marine Merčetić.

U tom delu posebno je odbrana bila sjajna. Portugalija je ubacila samo 6 poena za 10 minuta. Odlična defanziva dala je krila našim devojkama i u napadu. Postajale su sve sigurnije, održavale prednost i sigurno išle ka pobedi.

Najefikasnija u našem timu bila je Dunja Zečević sa 15 poena, Nevena Rosić je dodala 12, Marina Marčetić 11, po 10 su upisale Jovana Spasovski i Anđela Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.