Izvor: MozzartSport.com, 23.Maj.2020, 22:29

Mitrović odveo Srbiju u četvrtfinale Evropskog prvenstva

Velika drama u duelu sa Turskom

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva! Velika drama je vladala u meču sa Turskom, ali je gol Aleksandra Mitrovića u 81. minutu otvorio put Orlovima u društvo osam najboljih na kontinentu. Doduše, sve to u igri Pro Evolušn Soker (PES).

Ovog vikenda igra se Evropsko prvenstvo u popularnoj video igri, a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pod pokroviteljstvom UEFA. Srbija je na maestralan način prošla kvalifikacije i stigla na šampionat sa zvanjem jednog od prijatenih favorita za visok plasman.

Za subotu je planirana grupna faza takmičenja. Srbija je bila u grupi sa Italijom, Turskom i Danskom. Sistem takmičenja je takav da svako igra sa svakim, a dva najbolja da idu u četvrtfinale. A, kako tim čine dvojica igrača, igrale su se po dve utakmice kod svakog para, pa se zbirni rezultat uzimao kao konačan rezultat. Boje Srbije branili su Stefan Slavković Kepa i Marko Roksić Roksa.

Krenulo je sjajno, Srbija je meč protiv Turske u prvom kolu dobila sa 6:1. Slavković je svoj meč dobio rezultatom 4:0, a Roskić sa 2:1, tako da je ukupan rezultat bio 6:1 za Orlove.

U drugom kolu, koji je odlučivao ko će odmah u četvrtfinale, Srbija je odmerila snage sa Italijom, kojoj je poruku podrške pre početka meča poslao i selektor A reprezentacije Roberto Mančini. Krenulo je sjajno, Kepa je poveo 2:0, tako je bilo na poluvremenu, a onda u nastavku totalni pad. Italijan je uspeo da okrene meč i da pobedi sa 3:2.

Roksić je probao u drugom duelu da donese Srbiji pobedu, međutim nije uspeo, bilo je 3:3 na kraju, pa je Italija slavila ukupnim rezultatom 6:5 i prošla u narednu fazu takmičenja.

Kako je Danska izgubila oba meča, ostalo je da Srbija i Turska ponovo odigraju utakmicu za drugo mesto. I nije krenulo dobro. Slavković je neočekivano izgubio meč sa 3:2 i našli su se Orlovi na ivici eliminacije. Ali, Roksić je odigrao u drugom duelu sjajno. Poveo je 1:0 golom Ljajića, ali se dugo igrala viktorija ispred gola rivala, lopta kao da nije želela ponovo u mrežu.

Deset minuta pre kraja Mitrović je iskoristio šansu i doneo željenih dva razlike Srbiji. Krenula je Turska u totalnu ofanzivu, imala dve dobre prilike u poslednjih deset minuta, ali je ostalo 2:0 za Srbiju, koja se tim rezultatom plasirala u četvrtfinale.

Prvenstvo se nastavlja u nedelju, a Srbija će na žrebu, kada se završe sve utakmice prve faze, saznati ko će joj biti rival na narednom stepeniku.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.