Mega preokret - Srbija u predvorju Evropskog prvenstva!

Izvor: Sportske.net, 21.Mar.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega preokret - Srbija u predvorju Evropskog prvenstva!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije upisala je treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tako praktično osigurala mesto na kontinentalnoj smotri.

Srpske rukometašice ugostile su večeras selekciju Švedske u Nišu i ostvarile treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Francuskoj.

Srbija je u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 3. kola Grupe 3 slavila rezultatom 30:23 (9:15) posle velikog preokreta koji je napravila u drugom poluvremenu utakmice u niškom "Čairu".

Našim devojkama u prvih pola sata igre ništa nije išlo od ruke. Švedska je na krilima svog golmana napravila ozbiljnu prednost ali se u nastavku situacija potpuno promenila.

Srbija je u do 40. minuta jurila prednost Šveđanki, a posle dva izjednačenja (20:20 i 22:22) naše rukometašice su stigle i do prvog vođstva na večerašnjoj utakmici.

Veliki deo posla u večerašnjem preokretu odradila je sjajna Katarina Tomašević koja je "spustila roletnu" na gol našeg nacionalnog tima i praktično omogućila svojim saigračicama da na drugoj strani obave ostatak posla.

Kako je branila Katarina Tomašević najbolje govori podatak da je Švedska u drugom delu imala 17 minuta praznog hoda tokom kojeg nije uspela da postigne gol!

Na kraju trijumf koji naš nacionalni tim stavlja u predvorje Evropskog prvenstva. U naredne tri utakmice Srbiji bi trebalo da bude dovoljna samo jedna pobeda pa da overi plasman na kontinentalnu smotru.

Najefikasnija u redovima našeg nacionalnog tima bila je Katarina Krpež Šlezak sa 8 golova ali je arhitekta večerašnje pobede nad četvrtom selekcijom sveta bila Kaća Tomašević koja je upisala 22 odbrane.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija igra već u subotu protiv istog rivala, a taj meč će najverovatnije odlučiti o pobedniku Grupe 3 iz koje će direktan plasman na kontinentalnu smotru u Francuskoj sasvim sigurno obezbediti Srbija i Švedska.

Evropsko prvenstvo igra se od 29. novembra - 16. decembra tekuće godne.

Tabela Grupe 3:

1. Srbija 3 3-0 +29 6

2. Švedska 3 2-1 +23 4

3. Makedonija 2 0-2 -18 0

4. Farska Ostrva 2 0-2 -34 0

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki preokret i pobeda srpskih rukometašica u Nišu

Izvor: N1 televizija, 21.Mar.2018

Ženska rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, savladavši Švedsku Nišu rezultatom 30:23...Srbija je na poluvrememu gubila sa šest golova razlike (15:9), da bi u nastavku zaigrala bolje, stigla do izjednačenja 20:20, ali su Šveđanke...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.