Medalje za pančevačke Klikeraše u Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalje za pančevačke "Klikeraše" u Austriji

Sportski klub za decu i omladinu s posebnim potrebama "Kliker" iz Pančeva uspešno radi već 13 godina. Njegovi članovi učestvovali su dosad na brojnim svetskim i evropskim prvenstvima, četiri letnje i dve zimske Olimpijade, od kojih je poslednja nedavno održana u Austriji. Ni sa jednog od tih takmičenja oni se nisu vratili bez medalja. Tako je bilo i ovog puta.

Među 19 članova državnog tima na poslednjoj zimskoj specijalnoj olimpijadi u Austriji bilo je i petoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pančevaca, članova Sportskog kluba za decu i omladinu s posebnim potrebama "Kliker" iz Pančeva.

Oni su se takmičili u disciplini nordijsko skijanje.

"Bili smo i najbrojniji i najuspešniji kad su medalje u pitanju. Doneli smo tri zlatne, od sedam medalja koliko smo osvojili. Petoro takmičara, sedam medalja, svako je nastupio u po dve discipline, počev od onih najkraćih, do srednjih, a to su 500 i 1.000 metara, tako da smo prezadovoljni", kaže Miodrag Maksimović, predsednik i trener "Klikera".

Mladi osvajači zlatnih srebrnih i jedne bronzane medalje kažu da je bilo naporno, ali su na kraju ipak nasmejani.

"Učestvovao sam u nordijskom skijanju na 1.000 metara. Bilo je teško, ali smo trenirali na Besnoj kobili i ovde u Narodnoj bašti", kaže Zoran Radanov, takmičar.

Članovi Klikera vole sport, ali i druženje. U Austriji su se upoznali sa sportistima iz celog sveta.

"Sve nam se svidelo. Kako smo se lepo proveli, kako smo bili srećni što smo osvojili neku medalju za trenera Maksu", ističe Nataša Gojić, takmičarka

"Svidelo mi se sve. Sve je bilo lepo. Imali smo podršku trenera kako da ostvarimo što bolji rezultat. Svi smo se lepo družili", kaže Zoran Jovanović, takmičar.

Trener ovih omladinaca kaže kako voli da radi s njima jer su dobri sportisti i ljudi.

"Mislim da su sportisti sa posebnim potrebama, u ovom slučaju sa intelektualnim nedostatkom populacija s kojom je veoma lepo raditi, koji puno žele da nauče, koji mogu da nauče i od kojih mogu da se naprave i dobri sportisti i vredni radnici u budućnosti", zaključuje Miodrag Maksimović.

Članovi "Klikera" se na terenu pančevačke škole Mara Mandić koju pohađaju već vredno pripremaju za naredne sportske izazove.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.