Medalja za Srbiju na EP posle još jednog trilera!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja za Srbiju na EP posle još jednog trilera!

Odbojkaška reprezentacija Srbije nastavila je da osvaja medalje na velikim takmičenjima, ovog puta je to bronza na Evropskom prvenstvu u Poljskoj koja je osvojena u dramatičnom meču za 3. mesto sa selekcijom Belgije - 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12), koji je trajao čak 134 minuta.

Osma bronzana medalja za selekciju Srbije na Evropskim prvenstvima činila se prilično daleko posle trećeg seta kada je Belgija posle preokreta povela sa 2:1 i nešto bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je otvorila četvrti set.

Nije tako izgledalo posle prvog dela igre koji je naša ekipa dobila prilično ubedljivo, ali potom je usledio veliki pad i izgledalo je da neće biti povratka na pravi put. Smogli su snage "orlovi" najpre da dođu do izjednačenja iako je u četvrtom setu bilo serija osvojenih poena na obe strane, ali srećom njihove su bile duže.

Peti set je uvek lutrija. U subotu sreća nije bila na strani Srbije u duelu sa Nemačkom, ali dan kasnije sve je bilo drugačije. Od starta su naši momci zaigrali dobro, proradio je blok, pronađeno je rešenje za nezgodan flot servis Belgijanac, koji je zadavao mnogo problema našim igračima na prijemu, a bilo je i poena iz servisa.

Naš najbolji napadač bio je Luburić sa 26 poena, a pratili su ga Kovačević sa 16, Lisinac sa 15 i Petrić sa 16 osvojenih poena. Na drugoj strani Van de Vorde i Van Vale su po 16 puta prevarili našu odbranu.

Na kraju Srbija je došla do 11. medalje na smotri najboljih selekcija "starog kontinenta", dok je Belgija plasmanom u polufinale ostvarila najveći uspeh u svojoj istoriji.

Za zlatnu medalju boriće se selekcije Rusije i Nemačke.

Bronze Medal Match Set 2 statistics for you to digest... #EuroVolleyM pic.twitter.com/8YOEMjU85q— EuroVolley (@CEVEuroVolley) September 3, 2017
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.