Meč sa Slovačkom - biti ili ne biti

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč sa Slovačkom - "biti ili ne biti"

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u Osijeku igra sa Slovačkom utakmicu trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj. Meč koji odlučuje o sudbini naše selekcije na EP, možete pratiti u direktnom prenosu na našem Drugom programu.

20.06 - Sve je spremno za početak susreta. Reprezentacije su na terenu, nakon zagrevanja i intoniranja himni očekujemo početak meča.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />19.38 - Rukometašice Francuske i Švedske postigle su sigurne pobede u utakmicama poslednjeg kola grupne faze takmičenja na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Francuska je u okviru D grupe savladala u Osijeku aktuelnog šampiona Crnu Goru sa 24:20 (12:12) i osvojila prvo mesto u grupi s maksimalnim učinkom, dok je Švedska u C grupi u Varaždinu slavila protiv Nemačke - 39:32 (23.17).

Srpskim rukometašicama je potreban trijumf kako bi se plasirale u narednu fazu takmičenja na Prvenstvu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.

"Moramo što pre da zaboravimo utakmicu sa Francuskom i okrenemo se meču sa Slovačkom. Za nas je to duel za medalju. Ako hoćemo da idemo u drugi krug, moramo da pobedimo. Verujem u devojke, a i one, takođe. Naš cilj su Olimpijske igre u Riju, zato smo došli ovde svesni i roviti. Nema alibija. Loše smo igrali protiv Francuske, bolje protiv Crne Gore. Za sve što se dešavalo, ja snosim odgovornost", rekao je Bošković.

On je dodao da devojke nemaju psihološki pritisak, već da je problem to što ekipa nije imala nijedan zajednički trening.

"Nekada postoji dan kada ne treba ustajati. Za nas je taj dan bio sreda. Stalno pričam da su devojke prave. Ovo što se dešava je posledica objektivnih razloga. One hoće, žele, ali kada ne ide, onda se i uvuče strah. Mislim da je odbrana bila korektna, ali je napad bio slab", rekao je Bošković.

Selektor je poručio da neće podneti ostavku ako reprezentacija ne prođe u drugu fazu takmičenja.

"Neću da podnesem ostavku. Ne radi se ovde da nekoga smenjujemo i kritikujemo. Mislim da se mi dobro spremamo, kako devojke tako i stručni štab, za svaki meč. Verujem da ćemo u petak kada se završi meč biti nasmejani – kako vi, tako i ja. Moramo da pobedimo Slovačku", naglasio je Bošković.

Optimista pred meč sa Slovačkom je Katarina Stepanović, bez obzira na poraze od Crne Gore i Francuske.

"Petak je dan 'biti ili ne biti'. Moramo da damo sve od sebe, da odigramo totalno drugačije nego u meču sa Francuskinjama da bismo prošle u drugi krug takmičenja. Dosta smo istrošene. Svi znaju na probleme sa povredama, ali to nije nikakav alibi. Tu smo, gde smo. Skupićemo snagu za odlučujući meč sa Slovačkom", rekla je Stepanovićeva.

Reprezentativka Jelena Nišavić smatra da Srbija mora da vrati igru koja je krasila nacionalni tim na prethodnim takmičenjima.

"Svesne smo šta nam znači meč sa Slovačkom i da moramo da pružimo maksimum, a možda i više od toga. Pre svega treba da stisnemo redove i spremimo se najbolje što možemo. Imamo vrlo malo vremena", izjavila je Nišavićeva.

Utakmica trećeg kola D grupe Srbija – Slovačka igra se od 20.15.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.