Mbape odveo Francusku na EURO, kartu za Nemačku uzela i Belgija

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 22:48

Mbape odveo Francusku na EURO, kartu za Nemačku uzela i Belgija

Fudbaleri Francuske i Belgije plasirali su se na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Reprezntacija Francuske kao gost pobedila je Holandiju 2:1 u grupi B, što joj je bio šesti trijumf iz isto koliko odigranih utakmica.

Dvostruki strelac za "trikolore" bio je Kilijan Mbape u 7. i 53. minutu, dok je za Holanđane pogodio Hartman u 83. minutu.

Za fudbalera Pari Sen Žermena bio je ovo 42. gol u nacionalnom dresu, čime se je prestigao legendarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mišela Platiniija, a obojica su do ovog učinka stigla odigravši 72 utakmice za Francusku.

Na večnoj listi strelaca ispred Mbapea su samo Antoan Grizman (44), Tijeri Anri (51) i Olivije Žiru (54).

Francuska se direktno plasirala na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj pošto ima svih 18 bodova iz šest utakmica, ispred Grčke koja ima 12 bodova, posle pobede u Dablinu protiv Irske od 2:0.

Holandija je treća sa devet bodova uz utakmicu manje, a Irska ima tri boda iz šest mečeva i izgubila je šanse za plasman na turnir 2024. Gibraltar je odigrao pet utakmica i nije osvojio bod ni postigao gol.

Belgija je takođe kao gost pobedila Austriju 3:2 i kao prva iz grupe F, obezbedila je kartu za Nemačku narednog leta.

Belgija je u Beču povela golovima Dodija Lukebakija u 12. i 55. minutu, a treći gol postigao je Romelu Lukaku u 58. Pogodak za domaći tim postigao je Konrad Lajmer u 73. minutu, a Marsel Sabicer postavio je konačan rezultat iz jedanaesterca u 84. minutu.

Belgijski tim je utakmicu završio sa desetoricom, pošto je u 78. minutu drugi žuti karton dobio Andre Onana.

U Grupi F Belgija je posle šest utakmica prva sa 16 bodova, ispred Austrije koja ima 13. Švedska je iz pet mečeva osvojila šest bodova, a Azerbejdžan četiri. Poslednja je Estonija sa bodom iz šest utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska, Belgija i Portugal se plasirali na Evropsko prvenstvo 2024. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2023

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se večeras na Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto je u Amsterdamu pobedila Holandiju sa 2:1, u utakmici u kvalifikacionoj Grupi B.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.