Maljkovićeva: Povrede su problem

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljkovićeva: Povrede su problem

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković ocenila je da su povrede veliki problem u toku priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Maljkovićeva je takođe istakla da treba pružiti podršku igračicama koje su spremne za nastup.

"Ne želim da pričam o povređenim igračicama i koliki je hendikep što nisu u mogućnosti da budu sa nama. Moramo da pružimo maksimalnu podršku igračicama koje su trenutno na priprema. Od njih tražim da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << shvate važnost svakog minuta treninga i budu posvećene radu”, rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva je dodala da timu predstoje pripreme u Crnoj Gori, a potom i kontrolni mečevi.

"Pre odlaska u Crnu Goru spisak kandidata biće skraćen za četiri-pet igračica. U Tivtu ćemo samo trenirati, neće biti mečeva, jer ćemo imati do početka kvalifikacija devet kontrolnih utakmica, što je sasvim dovoljno da se tim uigra i bude u dobroj formi za iskušenja koja ga očekuju”, rekla je selektorka srpskih košarkašica.

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković ocenila je da su košarkašice već napravile veliki pomak u rezultatima, ali da ih pred kvalifikacije muče povrede.

"Već na startu priprema imamo velikih problema sa povredama. Šanse da zaigra Sonja Petrović gotovo da ne postoje, dok ćemo sve učiniti da se oporave Dajana Butulija i Jelena Milovanović. Ipak, verujemo u devojke koje vredno rade i bore se za mesto u nacionalnom timu”, rekla je Jokovićeva.

Srpska reprezentativka Tamara Radočaj rekla je da je atmosfera u timu odlična i da su devojke veoma motivisane.

"Dosta toga smo uradili u prethodnih deset dana. Atmosfera u timu je odlična, sve igračice su veoma motivisane. Znamo šta nam je cilj i kako da dođemo do njega. Imamo dovoljno vremena da se uigramo i budemo spremne za prvi kvalifikacioni duel protiv Crne Gore”, rekla je Radočaj.

Prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkašice Srbije igraju 13. juna protiv selekcije Crne Gore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maljković: Povređene igračice veliki hendikep

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Maj.2012

Selektor ženske reprezentacije Srbije koja se sprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj Marina Maljković, ocenila je da su povrede veliki problem u toku priprema, i da treba pružiti podršku igračicama koje su spremne za nastup.. – Ne želim da pričam o povređenim igračicama...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.