Izvor: RTS, 23.Nov.2022, 14:18

Maljković pred Bugarsku: Pobeda kao uvertira za Brazil-Srbija

Selektorka Srbije Marina Maljković izjavila je da se u meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske ulazi maksimalno mobilisano.
Srbija će sutra od 17 sati igrati protiv Bugarske u "Hali sportova Ranko Žeravica" kvalifikacionu utakmicu za plasman na EP, koje će 2023. biti održano u Izraelu i Sloveniji.

"U utakmicu protiv Bugarske ulazimo maksimalno mobilisane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i spremne sa željom da obradujemo domaće navijače i napravimo korak ka odbrani evropskog trona", izjavila je Marina Maljković.
Ulaz na ovaj meč biće besplatan.
"Svesne smo velike opasnosti koju nam donosi ova utakmica i zbog toga samo sa potpunom koncentracijom, posvećenošću i velikom borbom možemo da se nadamo pobedi. Želimo da napravimo dobru uvertiru za našu fudbalsku reprezentaciju koja će se, posle naše utakmice, u Kataru boriti za prve bodove na Svetskom prvenstvu protiv Brazila", rekla je Maljkovićeva, prenosi zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.
U prvom kvalifikacionom prozoru odigranom pre godinu dana, Srbija je pobedila Hrvatsku rezultatom 84:66, dok je Bugarska na domaćem terenu izgubila od Hrvatske 73:84.
Direktan plasman na Evrobasket obezbediće prvoplasirani tim, dok će drugoplasirani ući u krug sa još sedam drugoplasiranih iz ostalih grupa, od kojih će se četiri najbolja kvalifikovati na EP.
"Svako novo okupljanje želimo da iskoristimo da radimo na stvaranju i zato nam je bitna ne samo svaka nova utakmica, već i svaki trening i svaki minut proveden zajedno. Napomenula sam ovog leta da gradimo novu generaciju i svakim danom rastemo i napredujemo. Zadovoljna sam radom i željom za dokazivanjem kod igračica. Samo tako na duži vremenski period možemo očekivati da ostanemo među vodećim timovima u Evropi", istakla je selektorka Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Košarkašice Srbije protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Izvor: RTS, 24.Nov.2022, 10:07

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije duelom sa selekcijom Bugarske nastavlja nadmetanje u drugom kolu kvalifikacija na Evropskom prvenstvu. Utakmica u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica“ počinje u 17 časova, a ulaz u dvoranu je besplatan za sve posetioce. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.