Maljković: Moramo da grizemo

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 23:13

Maljković: Moramo da grizemo

Selektor košarkašica Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali je i istakla greške kojih je bilo.

Srbija je u osmini finala šampionata u Ljubljani savladala Veliku Britaniju rezultatom 66:60 i tako zakazala okršaj sa Belgijom.

"Izuzetno teška utakmica, ništa manje teška od one sa Mađarskom. Ova ekipa se gradi od 2019. godine, imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sjajne igračice. Nismo blistale, mnogo smo se namučili, ali četvrtfinale je tu", rekla je Maljković posle meča.

"Ispoštovale smo plan, bilo je grešaka koje su nedopustive. Uspele smo da iskontrolišemo skok koji je njihovo najveće oružje na ovom turniru i kojim su dominirali u dosadašnjem toku turnira".

"Bez borbe kod mene nema ništa, to je način na koji igramo", dodala je Marina Maljković.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv jednog od favorita za zlatnu medalju.

"Znamo sve o Belgiji. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, nosilac je tima. Oni su u vrhu sve vreme, sa nama, Francuskom i Španijom.

Glavni su favoriti za zlato, MVP Evrolige, znamo ih u dušu, izuzetno težak meč će biti, ali hajde da ne stajemo. Oni su favoriti, a mi moramo da grizemo",
zaključila je Marina Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.