Maljkovićeva: Lekcija je naučena

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 17:17

Maljkovićeva: Lekcija je naučena

Selektorka Srbije Marina Maljković bila je zadovoljna nakon pobede srbije na startu Evropskog prvenstva.

Srbija je bila bolja od glavnog rivala u grupi D, selekcije Turske rezultatom 71:63 i tako na najbolji način otvorila učešće.

Maljkovićeva je istakla da je pobeda u prvom meču veoma važna i da je time naučena lekcija u odnosu na neka ranija prvenstva.

"Dosta važna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobeda i ono što me raduje je da smo hteli da pokažemo da je lekcija naučena što se tiče prvih utakmica i tih šokova... Svih 11 igračica su pokazale šta mogu kada rade zajedno i ako jedna samo ne igra kako terba mi smo loši i to je bilo odlučujuće danas", rekla je Maljković.

Naredni protivnik je selekcija Slovačke, sa kojom naše košarkašice igraju u petak od 20 časova i 45 minuta.

"Slovačka je visoka ekipa sa dosta dobrih šutera i promenama odbrane pa očekujemo dosta zone i presinga preko celog terena. Da su loše izgubile bi 30 razlike od Mađarske, a to je bila egal utakmica. Svaka će utakmica biti teška i samo ako imamo ovaj pristup posebno sada kada nas je 11", dodala je Maljković.

Mnogi smatraju da je ovo bila ključna utakmica u grupnoj fazi i da će posle nje biti lakše.

"Ništa nije lakše. Zašto? Evo, pobeda jeste važna jer se čini da nismo naučili lekciju i posle svetskog nam je to i bilo najteže da opet gubimo prvu utakmicu gde je ekipa nešto bolja od tebe ovako slična situacija. jeste bitna pobeda sa te strane, a nama ništa ne može da bude lakše jer ako ne zapnemo svi ni na jednoj utakmici neće biti dobro", smatra selektorka Srbije.

Okupljene predstavnike medija je zanimalo šta je bilo sa Aleksandrom Crvendakić.



"Smrtni slučaj u porodici, ne znam stvarno"
, kratko je odgovorila Maljković.

Imala je samo reči hvale za energiju Maše Janković

"Sve moraju da vuku, nisam ja baš primetila da je ona bila bitna toliko koliko vi kažete jer je pravila dosta grešaka. U svakom slučaju energija kod svih i one to znaju, pametna su deca u pitanju i znaju sve. Ne mogu da vam kažem šta je u pitanju, moramo da budemo pametni i dela su dela, to je sve što treba u svakoj utakmici", zaključila je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nogić: Da i mi nešto osvojimo

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Jovana Nogić, reprezentativka Srbije, razgovarala je sa novinarima nakon utakmice...Srbija je na startu Evrobasketa pobedila Tursku rezultatom 71:63 uz 12 poena Jovane Nogić...Naša reporterka Dejana Popović nalazi se u Ljubljani i imala je priliku da razgovara sa Jovanom Nogić i Mašom Janković...Prva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.