Izvor: HotSport.rs, 29.Nov.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALJKOVIĆEVA O TEŠKOM ŽREBU: Viša sila. Cilj je da uvek idemo korak napred

Košarkašice Srbije takmičiće se na Evropskom prvenstvu 2015. u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom, odlučeno je žrebom u Budimpešti.

Izabranice Marine Maljković, koje su bile u prvom šeširu žreba, prvi deo faze prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Rumuniji, igraće u mađarskom gradu Sombateljiju. Prolaz u drugu fazu će obezbediti prve tri ekipe u grupi, koje će zajedno sa tri ekipe iz grupe D, formirati grupu F, koja će se igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << u Đeru.
Selektorka Marina Maljković smatra da će borba u grupi C biti velika, pogotovo kada se uzme u obzir da će u istoj da bude nekoliko poznatih imena.
– Iako nikada ne komentarišem žreb, jer je to viša sila, kada se pogledaju velika imena reprezentacija koje smo dobile za protivnike, ne može da se kaže da smo baš imale sreće. Zanimljiv je podatak da se ponovo ukrštamo sa Letonijom i Velikom Britanijom, kao i pre dve godine u Francuskoj – kaže Maljkovićeva.
Srbija je pre dve godine poražena od Velike Britanije sa 76-68, ali je savladala Letoniju sa 62-56. Maljkovićeva je rekla da su zadaci i obaveze za njene izabranice i nju uvek isti – da se napravi korak više nego ranije.
– Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo, a ono što je dobro u svemu tome je da smo u završnoj fazi plana i programa priprema i sigurna sam da ćemo dobro raditi. Naš osnovni cilj je da Srbija nastavi da napreduje i beleži dobre rezultate kao što je to bio slučaj na prethodne dve velike manifestacije – prošle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ove godine na Svetskom šampionatu u Turskoj. Da se iz godine u godinu usavršavamo i da prikažemo još lepšu igru na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj – zaključila je Maljkovićeva.
Evropsko prvenstvo 2015. poslužiće i kao kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Šampion Evrope će obezbediti direktan plasman u Brazil, dok će ekipe od drugog do petog mesta igrati kvalifikacioni turnir u junu 2016. godine.
Eurobasket 2015 igraće se u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna sledeće godine.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maljković o žrebu za EP: Jaka grupa, ali bićemo spremne

Izvor: Sportal.rs, 29.Nov.2014

Košarkašice Srbije takmičiće se na Evropskom prvenstvu 2015. u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Izabranice Marine Maljković, koje su bile u prvom šeširu žreba, prvi deo faze prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Rumuniji, igraće...

Nastavak na Sportal.rs...

Srbija protiv Hrvatske, Letonije, Rusije i Velike Britanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2014

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji sledeće godine u grupi C zajedno sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom, odlučeno je danas žrebom u Budimpešti...Izabranice selektorke Marine Maljković mečeve prve faze šampionata igraće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Maljkovićeva: Cilj napredak Srbije

Izvor: B92, 30.Nov.2014, 13:54

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da njenu ekipu očekuju teški mečevi na Evropskom prvenstvu 2015. godine...Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom, odlučeno je žrebom u Budimpešti...Izabranice Marine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.