Letonija prvi četvrtfinalista EP

Izvor: Akter, 12.Sep.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonija prvi četvrtfinalista EP

Košarkaši Letonije prvi su četvrtfinalisti Evropskog prvenstva, pošto su danas u Lilu u osmini finala pobedili selekciju Slovenije sa 73:66 (20:20, 22:20, 13:12, 18:14)

Letonija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela između Francuske i Turske.

U pobedničkom timu najzapaženiji je bio Janis Strelnijeks, koji je utakmicu završio sa učinkom od 17 poena, šest skokva i osam asistencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << U selekciji Slovenije najbolji i jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Zoran Dragić (17 poena).

Tokom većeg dela utakmice vodlila se velika borba, nijedna ekipa nije uspela da napravi značajniju prednost, sve do četiri minuta pre kraja kada su se Letonci "odlepili" na deset poena razlike i tu prednost su sačuvali do kraja.

U današnjim mečevima osmine finala Evropskog prvenstva igraju Grčka - Belgija, Španija - Poljska i Francuska - Turska.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.