Leskovčanka sa reprezentacijom putuje na Evropsko prvenstvo u plivanju

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanka sa reprezentacijom putuje na Evropsko prvenstvo u plivanju

Na šampionatu Starog kontinenta u plivanju, koji se u Glazgovu održava od 4. do 8. decembra, boje Srbije braniće i Leskovčanka Nina Stanisavljević iz Plivačkog kluba Dubočica. Stanisavljevićeva je jedina sa juga Srbije u reprezentaciji, a kako kaže, ovo joj je prvo veliko seniorsko takmičenje na kome se nada da će pokazati dobre rezultate.

Državna rekorderka na 50 i 100 metara kraul, 50, 100 i 200 m prsno, kao i na 50 m leđnim stilom, pokušaće da popravi rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na ovom Evropskom prvenstvu.

15-godišnja Leskovčanka za Južne vesti kaže da je srećna jer će biti deo tima i da su pripreme za takmičenje već počele.

Poziv za Glazgov mi puno znači i jako sam srećna zbog toga. Pripreme su već krenule, a moja očekivanja su što bolji rezultat. Ovo je moje prvo veliko seniorsko takmičenje i nadam se popravljanju vremena. Medalje će, nadam se, biti sledeći put - kaže Nina.

Osim Leskovčanke, reprezentaciju Srbije predstavljaće i Vuk Čelić, Stefan Šorak i Uroš Nikolić iz Plivačkog kluba Vojvodina i Anja Crevar iz Plivačkog kluba Dinamo.

Normu za Evropsko prvenstvo Stanisavljevićeva je isplivala na nedavno održanom takmičenju u Zaječaru.

Leskovčanka je i ranije učestvovala na velikim takmičenjima, ali u juniorskoj konkurenciji. Na Evropskim igrama mladih jula ove godine nosila je srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja, a na takmičenju je osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 m kraul.

San joj je da ode na Olimpijske igre koje se u Tokiju održavaju 2020. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nina Stanisavljević na seniorskom Prvenstvu Evrope

Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2019

LESKOVAC..Iz Plivačkog kluba „Dubočica“ je stiglo obaveštenje da će plivačica Nina Stanisavljević biti u petočlanom sastavu reprezentacije Srbije na predstojećem seniorskom Evropskom prvenstvu koje će se održati od 04. – 08. decembra ove godine u Glazgovu u Velikoj Britaniji...Nina je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.