Izvor: RTS, 17.Sep.2022, 00:27

Lejkersi gledali Evrobasket, Šruder nagrađen ugovorom, vraća se u LA

Nemački košarkaš Denis Šruder, potpisaće jednogodišnji ugovor sa LA Lejkersima, prenose dobro obavešteni novinari Atletika.
Šruder je odigrao sjajan turnir u dresu Nemačke na Evrobasketu.

Iskusni 29-godišnji plejmejker je vodio Nemce do polufinala Evropskog prvenstva, gde je postigao 30 poena u duelu protiv Španije.
To ipak nije bilo dovoljno da se savlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "crvena furija", ali je nedugo nakon meča, Atletik preneo da je Šruder ugovorio saradnju i povratak u Lejkerse.
Šems Čaranija prenosi da će Šruder potpisati jednogodišnji minimalni ugovor sa Lejkersima u iznosu od 2,6 miliona dolara.
Nemački košarkaš tako će se nakon godinu dana pauze, vratiti u "jezeraše".
On je prošlu sezonu proveo u Bostonu, koji ga je kasnije u sezoni poslao u Hjuston, a tim iz Teksasa nije odlučio da produži saradnju.
Zanimljivo je da je Šruder pre dve sezone zahtevao od Lejkersa ugovor od 100 miliona dolara na četiri godine, kao i da je odbio ponudu Lejkersa u iznosu od 85 miliona dolara.
Umesto toga, godinu dana kasnije, potpisao je minimalni ugovor sa Bostonom, a potom je i sada ugovorio minimalnu saradnju, ponovo sa Lejkersima.
Šruder je jedno od mnogobrojnih pojačanja tima iz Los Anđelesa za narednu sezonu, pošto su Rob Pelinka i ostali čelnici ovog tima potpuno promenili sastav.
Nije poznato šta će biti sa Raselom Vestbrukom, koji bi mogao biti prosleđen nekoj ekipi u razmeni igrača.
Lejkersi sada na poziciji organizatora igre imaju Beverlija, Šrudera, Nana i Vestbruka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pred početak takmičenja nije imao klub, a sada je heroj Eurobasketa potpisao za Lejkerse

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Sep.2022

Šreder je vodio Nemce do polufinala i igraće protiv Poljske za bronzu u nedelju Verovatno je zvučalo pomalo i neverovatno, ali najbolji nemački košarkaš Denis Šreder nije imao klub pred početka Evropskom prvenstva! Naravno da je svima bilo jasno da će brzo naći, nakon što je postao slobodan...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.