Izvor: Piplmetar.rs, 18.Okt.2023, 00:31

Kvalifikacije za EURO: Kejn odveo Engleze na prvenstvo, Italijani u problemu, Danci se mučili sa San Marinom

Azuri zauzimaju 3. mesto na tabeli u svojoj kvalifikacionoj grupi

Foto: Tanjug.rs


Večerašnje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo donele su dosta uzbuđenja, ali i odredile pojedine putnike na EURO 2024. Pored naše selekcije, plasman na prvenstvo Starog kontinenta izborila je i Engleska, koja je u dinamičnom meču savladala Italiju rezultatom 3:1.
Pomenuti meč bolje su otvorili Italijani koji su uspeli da povedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << preko Skamake u 15. minutu. Ipak, do odlaska na odmor Englezi uspevaju iz penala da izjednače i to preko Hari Kejna u 32. minutu.
Drugo poluvreme proteklo je u znaku „Gordog Albiona“ koji je golovima Rašforda u 57. i Kejna u 77. minutu izvojevao veliku pobedu.
England have officially qualified for Euro 2024 after beating Italy 3-1.Another fantastic finish by Harry Kane who now has the most goals at Wembley for an English player. 👏#ENGITA #EURO2024pic.twitter.com/4ivff7jA6J— Football Enquirer (@footballenquire) October 17, 2023
U drugoj utakmici grupe C, Ukrajina se mučila sa Maltom, ali je na kraju ipak zasluženo slavila sa 3:1. Što se plasmana na tabeli tiče, Engleska je na prvom mestu sa 16 poena, Ukrajinci na drugom sa 13 i utakmicom više, dok su Italijani treći.
U narednom kolu meč između Ukrajine i Italije daće odgovor na pitanje koja od ove dve selekcije ide na EURO.
Slovenija je u gostima savladala Severnu Irsku 1:0 u meču grupe H kvalifikacija za EP 2024. Jedini gol na utakmici postigao je Adam Gnezda Cerin u petom minutu. Sa druge strane, Danska je sa „samo“ 2:1 trijumfovala protiv San Marina. Skandinavska reprezentacija povela je preko Hojlunda u 42. minutu, da bi San Marino izjadnačio u 61. minutu. Bio je to prvi gol ove selekcije još od marta i meča sa Litvanijom. Pobedu Dancima doneo je Poulsen u 70. minutu.
Prvo mesto na tabeli grupe H drži Slovenija sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Danska. Kazahstan je treći sa 15 bodova, a potom slede Finska sa 12, Severna irska sa šest i San Marino bez bodova.
(Telegraf.rs)


Video: Mitrović o pobedi nad Crnom Gorom: Mislim da smo zaslužili da dobijemo utakmici

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Video dana

Evroliga

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Engleska pobjedom protiv Italije izborila plasman na EP

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2023

Fudbalska reprezentacija Engleske izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je u Londonu savladala Italiju rezultatom 3:1 u grupi C kvalifikacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.