Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 18:55

Kudelina nada u advokate: Počela borba za Evropsko prvenstvo

Čeh se i dalje nada da će moći da igra na smotri najboljih kontinentalnih reprezentacija

Dan pošto je Uefa detaljno obrazložila zašto je s deset utakmica suspenzije kaznila Ondreja Kundelu, advokatski tim defanzivca Slavije Prag podnošenjem žalbe počeo je borbu za umanjenje kazne i pravo njihovog klijenta da igra na Evropskom prvenstvu narednog leta.

Potsetimo, Kundela je optužen za rasističke uvrede upućene Glenu Kamari iz Rendžersa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tokom duela timova iz Praga i Glazgova u Ligi Evrope.

Čeh je priznao da je psovao protivničkog fudbalera, ali tvrdi da ga nije vređao na rasnoj osnovi. To, međutim, nije uticalo na odluku Uefa, koja mu je odredila minimalnu kaznu kad je u pitanju rasizam. Ipak, deset utakmica nije malo, a pošto se kazna odnosi na takmičenja u organizaciji evropske Kuće fudbala, 34-godišnji štoper već nije mogao da pomogne saigračima u četvrtfinalnom dvomeču Lige Evrope sa Arsenalom (1:1, 0:4) i, ako žalba ne bude usvojena, neće moći da igra za svoju reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Česi su u grupi sa Škotskom, Hrvatskom i Engleskom. Nama nesuđenoj...

KVOTE ZA MEČEVE GRUPNE FAZE EVROPSKOG PRVENSTVA

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.