Izvor: RTS, 24.Nov.2020, 13:48

Krpež: Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se

Kapitenka rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak izjavila je da je veoma teška situacija što tim ide na Evropsko prvenstvo a da godinu dana nije odigrao nijednu utakmicu. Izabranice Ljubomira Obradovića od 3. do 20. decembra igraće na EP u u Danskoj u grupi C.
Ženska rukometna reprezentacija okupila se na pripremama u centru Fudbalskog saveza Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Staroj Pazovi, a najbolji strelac reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima (188 golova / 9 turnira), posle porodiljskog odsustva, jer je u januaru postala majka, ponovo je u nacionalnom dresu.

"Meni je pauza značila. U ovom slučaju nikome nije došlo dobro koliko je meni. S druge strane, krivo mi je da se sport ne vraća u normalu, da možemo da igramo i uživamo u rukometu. Uvek je neka tenzija zbog ove situacije. Ima sve svoje prednosti i mane. Biće veoma teško bez ijedne utakmice godinu dana. Stvarno će biti teško svim ekipama, ne samo nama", rekla je Krpež Šlezak za sajt Rukometnog saveza Srbije.
Evropska rukometna federacija potvrdila je mesto i termine utakmica reprezentacije Srbije u grupi C, a desno krilo moćnog ruskog Rostova je istakla da očekuje da sve prođe kako je planirano.
"Ima mnogo povreda ove sezone baš zbog toga što igrači nisu navikli da imaju tako dugu pauzu kakvu su imali. Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se i pozitivne smo da prođe sve kako treba. Biće ovo veoma teška sezona i za klupski i za reprezentativni rukomet. Posebno za reprezentacije. U EHF nedelji smo bili u kombinovanom sastavu, ne možemo da se spremimo adekvatno za ono što nas čeka", rekla je Krpež Šlezak. i osvrnula se na protivnice u grupi, koje takođe imaju problema na startu priprema.
"Teško je reći ko je favorit upravo zbog te pauze. Dosta igračica je bilo u karantinu, dosta njih i nije igralo. Ne može se prognozirati. Možemo sa svima da se nosimo u grupi, ali osnovno je da smo zdrave, negativne na testove i nadam se da ćemo se dobro spremiti i pokazati kvalitet koji su devojke već pokazale u Japanu. Ostaje nam da odemo stepenicu više", zaključila je Krpež Šlezak.
Šestoplasirana selekcija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu ugrupi je sa selekcijama Holandije, Mađarske i Hrvatske.
Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.