Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 19:48

Košarkašice BiH stale u četvrtfinalu, Francuska među četiri najbolje na EP

Ženska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Strazburu savladala selekciju Bosne i Hercegovine 80:67. Francuskinje će se za finale boriti protiv Belorusije, koja je savladala Švedsku 58:46.
Posle nekoliko dobrih rezultata na Evropskom prvenstvu, selekcija Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Hercegovine poražena je u četvrtfinalu, bolja je bila reprezentacija Francuske 80:67.

Francuskinje su opravdale ulogu favorita i u Strazburu izvojevale ubedljivu pobedu za plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.
Ekipa BiH držala je egal samo u prvoj četvrtini, domaći tim do poluvremena je stigao do osam poena prednosti, da bi u drugom poluvremenu Francuska stigla do izuzetno ubedljivog trijumfa.
Najefikasnija na meču bila je reprezentativka BiH Žonkel Džons sa 29 poena i čak 24 skoka, dok su u pobedničkoj ekipi najbolje bile Žoan i Gruda sa po 15 poena.
Francuska će u polufinalu igrati protiv Belorusije, koja je takođe lako savladala Švedsku 58:46.
Nešto kasnije svoje duele četvrtfinala igraju Belgija - Rusija, odnosno Srbija - Španija (21.00, RTS1).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nakon istorijskog EP-a "Zmajice" jure vizu za Mundobasket

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2021, 17:02

Porazom u četvrtfinalu od Francuske (67:80) ženska košarkaška reprezentacija napustila je Strazbur, grad u kojem je ispisala najljepše stranice istorije bh. košarke. Bh. dame su se sada preselile u Valensiju, koja je domaćin završnice Evrobasketa, a u kojoj je čeka još jedan važan duel ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.