Kolarov: Nemoguće je da se pet selektora promeni za dve godine i da nijedan ne valja?!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolarov: Nemoguće je da se pet selektora promeni za dve godine i da nijedan ne valja?!

"Ima problema i u igračima, ali kada se promeni pet selektora potrebno nam je vreme da se uigramo. Ne možemo mi da dođemo ovde na sedam dana i da se traži od nas rezultat", rekao je levi bek Orlova

Dok Orlići na dalekom Novom Zelandu slave istorijski prolaz u polufinale Mundijalita, nešto starije kolege ponovo se čupaju iz blata u koje su upali posle nove loše partije i poraza od Danske koji je gotovo izvesno zapečatio sudbinu Srbije u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evropsko prvenstvo naredne godine.

Posle još jedne tmurne, sumorne i bezidejne igre srpskih fudbalera Aleksandar Kolarov morao je da podeli svoje mišljenje sa novinarima, kojima je poručio sledeće:

„O kvalifikacijama i utakmici imam dva mišljenja. Prvo – što se tiče utakmice, mislim da nismo odigrali dobro prvo poluvreme, bili smo postavljeni mnogo nisko, a Bendtner je svaku loptu primao i razigravao saigrače. U drugom delu izašli smo mnogo više i igrali bolje. Nismo uspeli da damo gol na vreme, imali smo čistu šansu Mitrovića koju nismo iskoristili“, rekao je Kolarov, posle čega je priznao da je Srbija primila „glupe golove“.

„Mislim da smo bolji od Danske, ali nismo to pokazali ni u prvom, a ni u drugom susretu. Njima sve čestitke na pobedi“.

Kolarov se potom osvrnuo i na kvalifikacije, koje je Srbija odigrala veoma loše...

„Sigurno je da ova ekipa može i mora mnogo bolje. Zašto nije tako? Pa, mnogo je razloga za to, ali trenutno su nebitni. Bitno je da smo mi poslednji na tabeli i da imamo samo jedan broj“.

O razlozima loše igre Orlova u susretu sa Danskom iskusni levi bek rekao je sledeće:

„Pazite, mi nismo hteli da Danska povede. Tako smo krenuli, to je bila naša greška. Rekli smo da moramo da igramo agresivnije jer su oni bili samo sa jednim napadačem. Mi smo ga puštali da prima lopte i zato im je bilo lakše da se razigravaju, dok smo mi stalno trčali unazad. U drugom poluvremenu pokušali smo da ispravimo grešku, imali smo više šansi, ali... Opet, ne mogu da kažem da su oni mnogo bolji od nas“.

Na pitanje novinara da li veruje u teoriju, koja Srbiju trenutno drži na površini Kolarov je samo kratko odgovorio:

„Ne!“

Dakle, kvalifikacije su izgubljene?

„Može da se desi svašta, ali moramo biti realni. Mi moramo da pobedimo sve tri utakmice do kraja, a naši protivnici da izgube. Ne smemo da se lažemo, teško će biti, a dok smo tu pokušaćemo da pobedimo“.

Kolarov je imao i jednu vrlo interesantnu konstataciju:

„Dobro, jasno je da će sada svi pričati kako moramo da se ugledamo na druge sportiste i sportove, što je normalna tema u Srbiji. Ali, ni u životu, ni u fudbalu ne može da se desi za jedan dan. Sad će sve da se seče preko kolena, ali mislim da ima mnogo mladih igrača i da mora da se pruži šansa ovom selektoru, jer nemoguće je da je pet selektora promenjeno za dve godine i da nijedan ne valja. To nije normalno. Ima problema i u igračima, ali kada se promeni pet selektora potrebno nam je vreme da se uigramo. Ne možemo mi da dođemo ovde na sedam dana i da se traži od nas rezultat“, poručio je fudbaler Mančester Sitija, uz konstataciju da se nada da će selektor Ćurčić ostati na svom mestu do kraja ugovora (2018. godine prim. aut.).

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.