Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 09:37

Ko će da napadne Hrvatsku posle poraza, Škotska ili Češka?

Drugi meč prvog kola grupe D na Evropskom prvenstvu na programu je u ponedeljak od 15 časova na Hempden parku. Sastaju se Škoti i Česi, a oba tima bi eventualnom pobedom napravila ogroman korak ka plasmanu u osminu finala

Čekala je Škotska 23 godine da zaigra na Evropskom prvenstvu. Nažalost, to je dočekala tako što je u baražu eliminisala Srbiju posle penala. To je prošlost, taj beogradski meč >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se zaboravlja, sada Škoti gledaju u sadašnjost. Ona glasi: Od 15 časova igra meč 1. kola kontinentalnog šampionata u Glazgovu protiv Češke Republike.

15.00: (2,85) Škotska (3.00) Češka (2,90)

Ko će da bude najveći izazivač Hrvatskoj za drugo mesto i zagarantovan plasman u osminu finala? Sasvim izvesno, pobednik duela na Hempden Parku. Englezi su pobedom nad Vatrenima (1:0) u nedelju jasno poručili da ih ništa osim prvog mesta u grupi ne zanima.

Imaju Škoti prednost domaćeg terena protiv Češke. Na svom prvom velikom turniru od Mundijala 1998. u Francuskoj imaće podršku od oko 12.000 navijača.

"Srećnici će da nas gledaju uživo, ali znamo da će čitava nacija da bude kraj televizora i mi osećamo tu podršku i ljubav. Nadam se da ćemo da ih učinimo ponosnim. Činjenica je da većina dece, tinejdžera i ljudi u ranim dvadesetim godinama nažalost nikada nisu videli Škotsku na nekom turniru. Sada će se to desiti i nadam se da ćemo da inspirišemo naciju", rekao je kapiten Enrju Robertson, levi bek Liverpula.

Selektor domaćeg tima Stiv Klark nema ozbiljnijih kadrovskih problema pred ovaj meč. Iz konkurencije je od 26 igrača otpao samo Džon Flek, koji je propustio nekoliko dana priprema jer je bio zaražen koronavirusom. On bi trebalo da bude spreman za preostala dva meča u grupi.

Česi su pretrpeli jednu izmenu neposredno pre početka prvenstva. Stigao je u kamp reprezentacije u utorak golman Augzburga Tomaš Kubek umesto Jirija Pavlenke, koji je pretrpeo povredu leđa.

"Nervozni smo, ali to je normalno s obzirom na to šta nas čeka. Za većinu nas ovo je vrhunac reprezentativne karijere. Mislim da su Škoti sada jači nego što su bili kada smo se poslednji put sastali, igraju efikasnije. Detalji će odlučiti pobednika", ocenio je selektor Češke Jaroslav Šilhavi.

Česi i Škoti su se sastali dva puta prošle godine u Ligi nacija. Oba puta je trijumfovala Škotska, prvo u Olumecu sa 2:1, a zatim i u svom glavnom gradu sa 1:0. Česi su ipak prošli dalje u A diviziju, pošto su pobedili Izrael i Slovačku u preostala četiri meča, dok je Škotska protiv istih rivala osvojila još samo četiri poena, pa je završila druga na tabeli.

Bio bi to verovatno scenario koji bi odmah potpisala čitava Češka - da u ponedeljak izgubi, a da potom pobedama nad Engleskom i Hrvatskom prođe u nokaut fazu.

EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPNA FAZA

GRUPA A

Petak

Turska - Italija 0:3 (0:0)

/Demiral 53ag, Imobile 66, Insinje 79/

Subota

Švajcarska - Vels 1:1 (0:0)

/Mur 74 - Embolo 49/

GRUPA B

Subota

Danska - Finska 0:1 (0:0)

/Pohjanpalo 60/

Belgija - Rusija 3:0 (2:0)

/Lukaku 10, 88, Munije 34/

GRUPA C

Nedelja

Austrija - Makedonija 3:1 (1:1)

/Lajner 18, Gregorič 78, Arnautović 89 - Pandev 28/

Holandija - Ukrajina 3:2 (0:0)

/Vajnaldum 52, Veghorst 57, Damfris 85 - Jarmolenko 75, jaremčuk 79/

GRUPA D

Nedelja

Engleska - Hrvatska 1:0 (0:0)

/Sterling 57/

Ponedeljak

15.00: (2,85) Škotska (3.00) Češka (2,90)

GRUPA E

Ponedeljak

18.00: (1,90) Poljska (3,45) Slovačka (4,40)

21.00: (1,45) Španija (4.40) Švedska (8.00)

GRUPA F

Utorak

18.00: (6,25) Mađarska (3,90) Portugalija (1,58)

21.00: (2,75) Francuska (3,05) Nemačka (2,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovaci skovali plan za Levandovskog

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021

U prvom meču E grupe Evropskog prvenstva u Sankt Peterburgu se u ponedeljak od 18 časova sastaju Poljska i Slovačka. Sve oči biće uprte u kapitena belo-crvenih Orlova i golgetera Bajern Minhena..Četvrti uzastopni put Poljska igra na Evropskom prvenstvu. Na prethodnom, u Francuskoj, stigla je do...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vikinzi i Crvena Furija u Sevilji ukrštaju rogove

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021

Reprezentacije Španije i Švedske u ponedeljak od 21.00 igraju svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu. Oba tima su oslabljena usled problema sa koronavirusom.."Dosta smo diskutovali o tome koja je vakcina bolja, vreme je da se raspravljamo o kvalitetu fudbalskih reprezentacija". Tom rečenicom list As...

Nastavak na MozzartSport.com...

Šikova golčina za istoriju, Česi ponovo sanjaju velike snove na Ostrvu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021

Škoti sasvim solidni, ali to nije bilo dovoljno....Česima baš prija Ostrvo. I deluje da bi Česi ponovo mogli da dugo da sanjaju na Evropskom šampionatu. Kao 1996. kada su u Engleskoj dogurali do samog kraja, do finala. Ovoga puta EP se igra u više gradova, ali sve utakmice u grupi Češka igra...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.