Katastrofa Srbije, košarkašice ostale bez bronze

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 18:45

Katastrofa Srbije, košarkašice ostale bez bronze

Ženska U20 reprezentacija Srbije osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

U meču za bronzanu medalju naše devojke su ubedljivo poražene od vršnjakinja iz Španije, 94:36 (27:13, 22:7, 26:7, 19:9).

Od početka su igračice Španije uspostavile željeni ritam i nisu dozvolile izabranicama selektora Dajane Butulije da se razmahnu.

Razlika je rasla iz četvrtine u četvrtinu, prva je završena rezultatom 27:13 za Španiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je na poluvreme otišla sa ubedljivih 49:20.

Ista slika je viđena i u nastavku, pa je na kraju viđen ubedljiv trijumf Španije.

U redovima pobedničke ekipe najefikasnija je bila Taksel Alarkon sa 21 poenom, 13 je postigla Klaudija Kontel, a 11 Klaudija Sorijano.

U timu Srbije, Dunja Zečević je postigla devet, Nevena Rosić sedam, a Anđela Marojević i Katarina Knežević po šest poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.