Izvor: RTS, 20.Maj.2022, 17:27

Kadeti Srbije savladali Turke na Evropskom prvenstvu

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Tursku 2:1 (1:1) u drugom meču C grupe na šampionatu Evrope u Izraelu. Naredni rival je selekcija Španije. Meč je na programu u ponedeljak od 16.30.
U prethodnom meču Srbija je remizirala protiv Belgije 1:1 i sa četiri boda ima velike šanse za prolazak u četvrtfinale. Strelci za Srbiju bili su Jovan Šljivić u 18. i Jovan Milošević u 52. minutu, dok je strelac za Tursku bio Uzun Kan u 43. minutu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Odlično je Srbija ušla u meč, ponovo agresivno, odlučno, sa koncentracijom neophodnom za ovako visok nivo takmičenja. Videli smo ponovo visok presing Krivokapićevih izabranika koji je, kao i u prvom meču protiv Belgije, sada stavljao u problem igrače turske reprezentacije.
Igralo se uglavnom na polovini Turske, a iz jednog pritiska na zadnju liniju koji su izvršili Bubanj i Milošević, lopta je došla do Šljivića koji je plasirao loptu u donji desni ugao mreže Bajrama.
Bilo je zatim nekoliko lepih pokušaja posle prekida i dobro izvedenih udaraca Stankovića, ali rezultat se nije menjao sve do pred kraj poluvremena. Probili su turski igrači po desnoj strani, usledila je povratna lopta i realizacija Uzuna.
U nastavku selektor Krivokapić je odmah izvršio jednu izmenu, Đekić je dobio poverenje umesto Bukinca. I ponovo je viđen visok nivo koncentracije i agresivnosti. Takav pristup se brzo vratio novim golom, sjajnom realizacijom Jovana Miloševića.
Stanković je prekinuo akciju Turske, lopta je nekako došla do Miloševića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Bajramom, laganom fitom uspeo je da ga zaobiđe i praktično ušeta sa loptom u gol.
Nekoliko minuta kasnije moglo smo da stavimo tačku na ishod meča, posle jedne gužve Vukičević se našao u sjajnoj prilici, ali izostala je realizacija.
Imali su i Turci priliku, prečka je bila Lijeskićev saveznik. U nekoliko navrata i Lijeskić je pokazao visok kvalitet, sjajno je reagovao posle nekoliko gužvi u našem šesnaestercu.
Selekcija Turske je meč okončala sa igračem manje, pošto je Kajali dobio drugi žuti karton.
Srbija naredni meč igra protiv Španije u ponedeljak od 16.30 sati. Španija je savladala Tursku u prvom meču sa 2:0.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.