Kacikaris odredio ko ide u Zagreb

Izvor: MVP.rs, 24.Avg.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacikaris odredio ko ide u Zagreb

Poznat je sastav Helena za naredno Evropsko prvenstvo.

Fotis Kacikaris je prelomio. Selektor Grčke je precrtao Dimitrisa Agravanisa i Vladimira Jankovića, te na taj način odredio imena 12 putnika na Evropsko prvenstvo. Na konačnom spisku se nalazi osam niskih i četiri visoka košarkaša, pa se od Helena može >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << očekivati dosta "smol bol" košarke, a veliki broj igrača koji mogu da pokriju više pozicija takav scenario i nagoveštava.

Stiče se utisak da je Grčka u ovom trenutku okupila najbolje što ima. Svih 12 igrača koji se nalaze u sastavu imaju kvalitet dokazan na visokom nivou (Evroliga i NBA), a trener kakav je Kacikaris bi to "samo" trebalo lepo da upakuje.

Heleni će biti jedan od favorita za zlatnu medalju na Evrobasketu koji počinje 5. septembra. Oni će prvu fazu takmičenja igrati u Zagrebu, gde će im rivali u C grupi biti: Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Holandija i Gruzija.

SASTAV

Plejmejkeri: Nik Kalates (Panatinaikos, 26, 198), Nikos Zisis (Brose Baskets, 32, 197), Kostas Slukas (Fenerbahče, 25, 190)

Bekovi: Kostas Papanikolau (Denver, 25, 203), Vasilis Spanulis (Olimpijakos, 33, 193), Vangelis Mancaris (Olimpijakos, 25, 196)

Krila: Janis Adetokunbo (Milvoki, 20, 211),Stratos Perperoglu (Barselona, 31, 203)

Krilni centri: Kostas Kajmakoglu (Uniks, 32, 206), Jorgos Printezis (Olimpijakos, 30, 203)

Centri: Kosta Kufos (Sakramento, 26, 213), Janis Burusis (bez kluba, 31, 216)

Selektor: Fotis Kacikaris (Mursija, 48)


(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.