KSS pisao Nagetsima: Da li i zašto zabranjujete nastup Jokića na EP? Stigao zvaničan odgovor!

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS pisao Nagetsima: ''Da li i zašto zabranjujete nastup Jokića na EP?'' Stigao zvaničan odgovor!

Košarkaški savez Srbije oglasio se danas povodom ''slučaja Jokić''. Da li je sada nešto jasnije?

Saopštenje Košarkaškog saveza Srbije izazvano je spekulacijamavezanim za za učešće košarkaša Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu ove godine i u nastavku ga prenosimo u celini.

''S obzirom na učestalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nuggets-a gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS - „Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?“:

„Based on FIBA/NBA agreement we cannot and will not stop Nikola from playing for Serbian National Team. Let me know if you have any further questions. I already had a conversation with Sasha Djordjevic regarding this matter. Thank you

Arturas Karnisovas  |  Assistant GM and VP of Basketball Operations |  Denver Nuggets

Pepsi Center, 1000 Chopper Circle,  Denver, CO 80204 USA“

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije'',
navodi se u saopštenju koje je potpisao predsedik KSS-a Predrag Danilović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KSS REAGOVAO I KONTAKTIRAO DENVER: Nijedan NBA klub nema pravo da zabrani igranje u reprezentaciji!

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2017

Posle sve učestalijih pisanja o angažmanu srpskog centra u reprezentaciji, koji nastupa za Denver Nagetse, Košarkaški savez Srbije je bio prinuđen da izda saopštenje.. Ovo je, kako se navodi u saopštenju, prvi i poslednji komentar na situaciju oko Nikole Jokića i igranja za nacionalni tim.. Košarkaški...

Nastavak na HotSport.rs...

Miškov rebus nakon saopštenja KSS - Šta sad OVO znači!?

Izvor: Sportske.net, 20.Apr.2017

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović oglasio se tokom popodneva porukom na "Tviteru" koja se može tumačiti kao neka vrsta replike na današnje saopštenje Košarkaškog saveza Srbije...Velika prašina podigla se u srpskoj košarkaškoj javnosti nakon što je menadžer Nikole Jokića izjavio da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.