KOŠARKAŠICE SRBIJE OTPOČINJU PRIPREME: Težak zadatak pred našim devojkama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 16:52

KOŠARKAŠICE SRBIJE OTPOČINJU PRIPREME: Težak zadatak pred našim devojkama!

Oglasila se i Marina Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za predstojeće leto u kome će nastupati na dva velika takmičenja - Evropskom prvenstvu koje će se održati u Valensiji i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Selektorka Srbije Marina Maljković je za sajt КSS-a izjavila je da počinje izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << težak period za nju i njene izabranice.

U zagrebačkom Dinamu uvereni su da ništa nije gotovo, i da mogu u polufinale Lige Evrope, iako su u prvom meču, kod kuće, poraženi od Viljareala sa 0:1. Večeras (21.00) će na Madrigalu ići na pobedu - kvota na dvojku je čak 7,25, na iks 4,00, a na keca 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Viljareal - Dinamo Zagreb.

- Počinje jedan od najkompleksnijih perioda u mom dosadašnjem radu sa reprezentacijom Srbije. U uslovima pandemije koja traje već više od godinu dana, pripremamo se za dva takmičenja u kratkom periodu, a oba imaju ogroman značaj - Evropsko prvenstvo na kome ćemo braniti medalju, ali i tražiti plasman na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a onda samo mesec dana kasnije i Olimpijske igre koje treba da predstave krunu karijere svake reprezentativke. Svesne smo važnosti, ali i aktuelne situacije, sigurno da ćemo se u narednom periodu dobro spremiti, kako bismo u svakom datom momentu utakmica pružile maksimum i prikazale najbolju moguću reakciju - rekla je Maljkovićeva.

Biće to prilika da selektorka Marina Maljković na delu vidi napredak igračica koje stižu iz inostranstva, a to su:

Ivana Raca (Vejk Forist, SAD), Anđela Dugalić (Oregon, SAD), Jovana Nogić (Promete, Španija), Milica Popović (Pečuj, Mađarska), Mina Đorđević (Budućnost, Crna Gora) i Mona Zarić (Pordenone, Italija), kao i perspektivnih košarkašica iz domaćeg šampionata - Sofija Olić (Partizan), Maša Janković (Crvena zvezda Кombank), Višnja Stefanović (Art basket), Ivana Кatanić (Crvena zvezda Кombank), Vladana Vujisić (Student), Кatarina Zec (Art basket) i Tina Selaković (Radivoj Кorać).

- Želimo kao i uvek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i uđu u konkurenciju za velika takmičenja ovog leta, ali i da proverimo na koga sve najozbiljnije možemo da računamo u budućnosti- zaključila je Maljković.

Reprezentacija Srbije će 4. maja krenuti na Zlatibor, gde će se do 17. maja priključiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres na Evrobasketu i Olimpijskim igrama.

Reprezentacija Srbije od 17. juna nastupa na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore.

Samo mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupnoj fazi biće im timovi Кanade, Španije i Кoreje.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.