KADA SE SUDBINA POIGRA: Moraju da izgube da bi povećali sebi šanse za plasman na Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 16:21

KADA SE SUDBINA POIGRA: Moraju da izgube da bi povećali sebi šanse za plasman na Evropsko prvenstvo

Zvuči neverovatno?

Da, dobro ste pročitali! Da bi sebi povećali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, Irci moraju da izgube od Holanđana u novembru u meču kvalifikacija za prvenstvo Starog kontinenta.

Tokom kvalifikacionog ciklusa Irska nije beležila dobre rezultata i trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu grupe B, sa samo tri osvojena boda iz šest mečeva. Plasman na turnir nije ni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blizu, a da bi sebi povećali šanse moraju da izgube od Lala.

Grupa iz koje je Francuska već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo mogla bi da donese neverovatan rasplet jer Grčka i Holandija u međusobnom duelu odlučuju ko ima veće šanse da se domogne takmičenja, a Irci će na tom meču navijati za Holanđane. Zapravo, oni će za Holandiju navijati i 18. novembra u Amsterdamu, kada bude igrala protiv selekcije njihove države.

Pitate se onda zašto? Irska nema šanse da se domogne Evropskog prvenstva u Nemačkoj 2024. godine kroz kvalifikacije i kao jedina opcija im ostaje plej-of.

Ukoliko bi Holandija obezbedila direktan plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, osvajanjem drugog mesta u grupi ispred Grčke, Irska bi imala šanse da postane jedan od timova koji igra doigravanje i tako dobija dodatnu šansu za odlazak na veliko takmičenje. Sa druge strane, ukoliko Grci budu drugi, a Holanđani treći, Irska će biti pogurana za jedno mesto naniže i neće moći da se nada mestu u plej-ofu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.