Jelena Milovanović: Sad bih vrištala od sreće

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2013, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Milovanović: Sad bih vrištala od sreće

Reprezentativka Srbije Jelena Milovanović rekla je da bi vrištala od sreće zbog plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj, kao i da je sebi zapretila da ne sme da promaši slobodna bacanja kojom je njen tim poveo danas protiv Italije u finišu meča.
(FOTO: FIBA)
Mi plačemo ovde od sreće. Verujte mi… ne mogu da opišem kako se osećam. Sad bih vrištala od sreće! Znala sam da imamo u svojim glavama i srcima da možemo da pobedimo. Žao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << mi je samo što smo čekale poslednjih pet minuta da pokažemo ko smo i šta smo i kako smo došli dovde – rekla je Milovanovićeva iz Oršija agenciji Beta.
Srbija je pobedila Italiju sa 85:79 i tako se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, što je najveći uspeh ženske košarke od osamostaljenja zemlje.
Milovanovićeva je dovela Srbiju u vođstvo sa penala 45 sekundi pre kraja meča.
Gledala sam u semafor i psovala sebi u glavi. Rekla sam sebi ‘Jelena, budeš li ovo promašila…Da sam promašila bilo bi svašta, ali bila sam mirne ruke, kao i kada sam osvajala trofeje sa klubovima. Ali, ovo je drugačije, igrala sam za Srbiju, za porodicu, za sve one devojčice koje će sada krenuti u škole košarke – rekla je Jelena Milovanović.
Srbija će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Španija – Češka.
Hvala svima na podršci. Mi ćemo ići da igramo svoju igru, pa šta bude, bude – rekla je Jelena Milovanović.
Jovana Rad je kazala da igračice nisu još svesne šta su uradile.
Šta ja sad da kažem posle ovakve utakmice? Mislim da smo prevazišli sva očekivanja. U ovom trenutku niko ne može da nas pobedi, toliko smo euforični. Znate šta, mi nismo ni svesne šta smo uradile – rekla je Radova.
Nevena Jovanović kazala je da je ekipa u šoku od sreće.
Nismo svesni šta smo napravili. Devojke su presretne, slavimo još. Šok…još smo u šoku. Nismo igrale kako znamo u početku, ali kada je bilo najbitnije igrale smo jedna za drugu. Ko god da nam bude protivnik u polufinalu, daćemo sve od sebe, bez obzira na sve. Igraćemo svoju igru, da pokažemo ko smo, pa daj Bože još jednu pobedu da uzmemo – rekla je Jovanovićeva.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.