Italijani hvataju poslednji voz – Španija uništila Kipar

Izvor: B92, 12.Sep.2023, 22:43

Italijani hvataju "poslednji voz" – Španija "uništila" Kipar

Fudbaleri Italije ostvarili su veoma važnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok su Španci ubedljivo pobedili Kipar.

Dakle, fudbaleri Italije su rezultatom 2:1 nadigrali Ukrajince i uhvatili "poslednji voz" za EURO 2024. godine.

Ukrajinci su pred ovaj meč imali tri boda prednosti i da su slavili protiv Italijana, faktički bi ih eliminisali iz trke. Tačnije ostavili bi ih sa minimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šansama za prolaz.

Nakon katastrofalne greške Konoplje pred svojim šesnaestercem, Zakanji dolazi do lopte i upošljava Fratezija koji sa desetak metara pogađa mrežu rivala za vođstvo Azura od 1:0.

Vezista milanskog Intera u 29. minutu ponovo trese mrežu Ukrajine i na semaforu je stajalo velikih 2:0.

Ipak, Ukrajinci su poslali odgovor. Jarmolenko je imao sreće da mu se lopta odbije i u 40. minutu se odlično snašao za utešnih 2:1, pa se utakmica tim rezultatom i završila i Italijani sada imaju 7 bodova koliko i Ukrajinci i Severna Makedonija.

Nekadašnja jugoslovenska republika je golovima Elmasa u 5. minutu i Maneva u 41. minutu pobedila Maltu.

Fudbaleri Španije su rezultatom 6:0 pobedili Kipar i došli do treće pobede na četiri meča, dok je prvoplasirana Škotska i dalje nedodirljiva sa svih šest pobeda.

Španci nisu imali milosti i preko Gavija u 18. minutu stigli do prvog gola, a u 33. minutu je Merino povisio na 2:0 i to je sve što smo videli u prvom poluvremenu.

U nastavku je delovalo da će Kipar moći da završi meč sa pristojnim rezultatom, ali... Hozelu u 70. minutu povećava na 3:0, da bi potom pogodio Feran Tores i Alehandro Baena.

Za konačnih 6:0 postarao se Feran Tores u 83. minutu utakmice.

Norveška je golovima Halanda i Odegarda pobedila Gruziju rezultatom 2:1, a za Gruzine je jedini gol postigao Budu Zivzivadze u 91. minutu susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.