Istorijski trijumf komšija: Mađari pobedili na Evropskom prvenstvu posle 48 godina! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 04.Sep.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijski trijumf komšija: Mađari pobedili na Evropskom prvenstvu posle 48 godina! (FOTO, VIDEO)

Posle časnog poraza od Hrvatske, pa debakla protiv Crne Gore, Mađarska je "keca u rukavu" sačuvala za najvažniji meč, protiv direktnog rivala za četvrto mesto i plasman u osminu finala, Češke.

Košarkaši Češke i Mađarske odigrali su 5. avgusta pripremnu utakmicu pred start Eurobasketa i Česi su taj duel dobili veoma ubedljivo, 85:51.

Međutim, bio je to početak priprema, a četvrtfinalisti prethodnog EP u Francuskoj doputovali su u Kluž, mesto odigravanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << C grupe, bez dvojice od tri svoja najbolja igrača (Jana Veselog i Blejka Šilba), tako da su Mađari znali da će protiv njih itekako imati šansu.

Adam Hanga nanizao je 31 poen, osam skokova i osam asistencija, a Mađarska pobedila Češku rezultatom 85:73 (23:16, 21:17, 22:25, 19:15)!

?? Hungary celebrate their first win at FIBA #EuroBasket since 1969 ??

? https://t.co/iPrXRZyGaa#EuroBasket2017 pic.twitter.com/snGpvJHut5

— FIBA (@FIBA) 04. септембар 2017.

Nastupom za koji Česi nijednog trenutka nisu imali rešenja, a proveo je u igri 33 minuta, novi košarkaš Barselone doneo je svojoj zemlji prvu pobedu na evropskim prvenstvima još od 1969. godine i turnira u Italiji kada su Mađari bili osmi sa skorom 2-5!

Zanimljiv podatak - selektor Mađarske Stojan Ivković imao je samo tri godine kada se to dogodilo!

?? coach Ivkovic was 3 years old when Hungary last won a FIBA #EuroBasket game (1969)

? https://t.co/pSZ72BeCq9#EuroBasket2017 pic.twitter.com/4u3Q1aAJuC

— FIBA (@FIBA) 04. септембар 2017.

David Vojvoda, šuter Solnoka, pratio je Hangu sa 14 poena, Zoltan Perl postigao je 12, a Rosko Alen 10 poena.

U poraženom timu odskočili su NBA plejmejker Tomaš Satoranski (7sk, 4as, 6izg) i Lukaš Paliža sa po 18 poena. Patrik Auda dodao je 15, Vojteh Hruban 12, ali su svi ostali zajedno sakupili svega 10.



Obe reprezentacije sada imaju skor 1-2, ali Mađari tek treba da igraju sa Rumunijom, najlošijom ekipom u grupi. Ako u utorak uveče dobiju taj meč, Česi će za prolaz vrlo verovatno morati da savladaju i Crnu Goru i Hrvatsku. Sudeći po partiji koju su pružili danas, teško da imaju kvalitet da to urade.

Reprezentacija Srbije svoj meč trećeg kola igra večeras od 20 časova, a za sada ima skor 1-1.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.