Imamo veliku odgovornost prema publici

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 23:12

"Imamo veliku odgovornost prema publici"

Rukometaši Srbije u nedelju protiv Slovačke igrajuposlednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Duel je na programu od 18 časova u novosadskom Spensu, a Orlovi su već obezbedili plasman na šampionat Starog kontinenta.

"Imamo veliku odgovornost sutra prema publici, porodicama, deci koja će sutra doći da nas podrže. Tu su i oni koji treniraju rukomet, maštaju o dresu nacinalnog tima i oni nas prate putem televizije. Zbog svih njih moramo da damo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj maksimum i potrudimo se da im prikažemo dobru igru i zanimljiv meč”, poručio je Toni Đerona, selektor Srbije i potom se osvrnuo na pripremu za meč.

”Iako smo se već kvalifikovali, nije bilo mnogo vremena za pripremu. Moramo da iskoristimo ovu priliku da unapredimo svoju igru za Evropsko prvenstvo, s obzirom na to da nećemo imati mnogo prilika da se okupljamo i radimo zajedno do kraja godine. Slovačka je izuzetna reprezentacija, moj sunarodnik je selektor, veliki broj igrača igra u Španiji, zatim Bundes ligi, sve to zahteva respekt jer svaku našu grešku, oni će odmah naplatiti.”

Bek srpske reprezentacije Predrag Vejin najpre je govorio o meču sa Finskom, a potom i najavio borbu do samog kraja.



"Slabiji performans nas kao ekipe, ali ono što je najbitnije jeste da je ekipa pokazala karakter. To su najteže utakmice za igranje, kada znaš da si se plasirao na Evropsko prvenstvo. Nismo potcenili rivala, ali je ovo bio trenutak u kojem smo mi imali mnogo promašenih zicera,a protivnik ide na sve. Kod nas se odnos prema dresu ne dovodi u pitanje i to je primarni razlog zbog kojeg ćemo i sutra dati sve od sebe. Tako je na kraju bilo i u Finskoj, jedino što je sport takav, da ti ne ide uvek onako kako želiš iako daješ sve od sebe"
, rekao je Vejin.

Bogdan Radivojević ističe koliko je lakše i lepše igrati pred punim tribinama što je slučaj poslednjih godina, jer ne zaboravlja kako je bilo igrati pred malim brojem ljudi.



”Najbitniji je kolektiv, kako pobeđujemo zajedno, tako i gubimo. Ono što je lepo jeste što je sve više pobeda, sve češće smo favoriti i sa punim pravom mogu da kažem da je to bio slučaj i protiv Finske i da je to slučaj uz dužno poštovanje protivnika i sutra protiv Slovačke. To nije uloga u kojoj smo bili dugo vremena, ali sada se stvari menjaju i mi moramo sa tim da se nosimo. Na kraju, budućnost rukometa je u našim rukama, zbog nas deca kreću na rukomet i zbog nas se ovaj sport još više voli. Snažan smo kolektiv na terenu i van njega, to se vidi i ka tome težimo i na sledećem prvenstvu",
poručio je Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.