Idealni tim prve faze: Nema Luke Modrića, ali su tu Makgavern i Hektor

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idealni tim prve faze: Nema Luke Modrića, ali su tu Makgavern i Hektor

Učinak fudbalera na Evropskom prevenstvu u Francuskoj kroz prizmu statistike

Po završetku grupne faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj mnogi su se bacili na svođenje računa posle prva tri kola i razmenu utisaka.

Neko sagledava ukupan utisak na osnovu onoga što je video, a neko bogme isključivo kroz prizmu statistike. Ljudi iz Opte se recimo ne obaziru mnogo na činjenicu da je statistika kao bikini - da puno toga otkriva, ali ništa ne pokazuje. Zato su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sastavili svoj tim idealnih 11 fudbalera posle prve faze takmičenja.

Ono što odmah upada u oči je da su svi odigrali po 270 minuta, odnosno sve tri utakmice, pa je zato iz konkurencije ispao recimo jedan od najboljih fudbalera na šampionatu u prva dva kola, Hrvat Luka Modrić koji zbog povrede nije igrao protiv Španije.

Mnogi su na socijalnim mrežama doveli u pitanje ovaj tim, a posebno im se ne dopada što poziciju levog beka zauzima Nemac Jonas Hektor ili što je na golu čuvar mreže golman Severne Irske Majkl Makgavern. Ali, statistički gledano, njih dvojica zaista dosta učestvuju u igrama u svojim reprezentacijama.

Golman Severne Irske je, recimo, sigurno bar pet čistih golova spasio na utakmici sa Nemačkom, dok je Hektor igrao u timu koji je čak po 70 odsto imao loptu u posedu, što mu je olakšalo da statistički "napumpa" svoj učinak.

U svakom slučaju ovo vam Optinih idelanih 11 prve faze, a vi prosudite sami da li vam se sviđaju ili ne.

IDEALNIH XI (4-2-3-1): Makgavern – Srna, Šer, Boateng, Hektor – Kros, Vicel – Perišić, Inijesta, Paje – Bejl.

(FOTO: Screenshot Opta)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.