I „azuri” u četvrtfinalu

Izvor: Politika, 19.Jun.2012, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „azuri” u četvrtfinalu

Italija – Irska 2:0 (1:0). – Strelci za Italijane Kasano u 35. i Baloteli u 90. minutu

Italija je zabeležila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu i plasirala se u četvrtfinale. „Azuri” su u poslednjem susretu trećeg kola savladali borbene Irce s 2:0 (1:0) i kao drugoplasirana reprezentacija „C” grupe ušla među osam najboljih selekcija Starog kontinenta.

Ponovo su srčani i veoma požrtvovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << reprezentativci Irske bili tvrd orah za protivnika. Italijani, kojima su bila neophodna sva tri boda, teško su dolazili do prilike, a i one koje su stvorili nisu uspevali da realizuju.

Ipak, u 35. minutu „azuri” su poveli. Pirlo je izveo korner, a Kasano umakao pažnji odbrane Iraca i sa tri metra glavom poslao loptu u mrežu – 1:0. Given, koji je branio 125. put za nacionalni tim je pokušao da zaustavi loptu, ali se ona od njegove desne ruke odbila preko gol linije. Ništa srećniji nije bio ni slavljenik Daf, koji je sinoć stoti put igrao za Irsku i nosio traku kapitena. Bio je na drugoj stativi i hteo da izbije loptu, ali je zadocnio, pošto je ona već uveliko bila u golu.

Velika borba razvila se u drugom delu. Italijani su želeli da obezbede trijumf i da postignu što više pogodaka, ali im to nije uspevalo. Na drugoj strani Irci su želeli da poprave utisak iz prva dva meča i postignu gol. Ugrožavali su Bufona, ali takođe bez uspeha.

U 89. minutu „zeleni” su ostali sa igračem manje. Endrjuz je zbog prigovora zaradio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu pre vremena. Igrača više u polju Italija je iskoristila već u narednom minutu. Ponovo su bili kobni po gol rivala nakon izvođenja prekida. I opet je Pirlo izveo udarac sa ugla, pronašao Balotelija, kojeg je O'Ši držao za dres, ali je napadač „azura” efektnim volejom sa pet-šest metara matirao Givena i postavio konačnih 2:0.

Stadion: Munisipal u Poznanju. Gledalaca: 38.794. Sudija: Čakir (Turska). Strelci: 1:0 Kasano (35), 2:0 Baloteli (90). Žuti kartoni: Balzareti, De Rosi, Bufon (Italija), O'Ši, Sent Ledžer (Irska). Crveni karton: Endrjuz (Irska) u 89. Nadoknada vremena: prvi deo: 0, drugi: 3 minuta.

ITALIJA: Bufon, Abate, Barzalji, Kjelini (od 57. Bonuči), Balzareti, Pirlo, Markizio, Mota, De Rosi, Di Natale (od 74. Baloteli), Kasano (od 63. Dijamanti). Selektor: Prandeli.

IRSKA: Given, O'Ši, Dan, Sent Ledžer, Vard, Mek Gidi (od 65. Long), Vilan, Endrjuz, Daf, Kin (od 86. Koks), Dojl (od 76. Volters). Selektor: Trapatoni.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Kasano (Italija).

----------------------------------------------

V GRUPA

Prvo kolo: Španija – Italija 1:1, Hrvatska – Irska 3:1

Drugo kolo: Italija – Hrvatska 1:1, Španija – Irska 4:0

Treće kolo: Hrvatska – Španija 0:1, Italija – Irska 2:0

Tabela

Španija

3

2

1

0

6:1

7

Italija

3

1

2

0

4:2

5

Hrvatska

3

1

1

1

4:3

4

Irska

3

0

0

3

1:9

0

Đ. S.

objavljeno: 19.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.