Hrvatska slavila u derbiju, Island bolji od Albanije

Izvor: Mondo, 08.Jun.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska slavila u derbiju, Island bolji od Albanije

Prvi mečevi subotnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. doneli su pobede domaćina, Hrvati slavili "kod kuće", Island održava korak sa Turskom i Francuskom.

Kvalifikacije za predstojeći šampionat Evrope nastavljene su danas, a u terminu od 15 časova Hrvatska je na domaćem terenu pobedila Vels u jednom od derbija dana rezultatom 2:1, dok su fudbaleri Islanda trijumfovali nad Albanijom minimalnim rezultatom 1:0.

U utakmici igranoj u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Osijeku, domaći su uspeli da se izdignu nakon poraza od Mađarske u prethodnom kvalifikacionom duelu i nadigrali "Ostrvljane" budući da su tokom čitavog susreta bili bolji rival.

Od prvog minuta su izabranici Zlatka Dalića bolje ušli u meč i već u 17. minutu došli do prednosti nakon lepe akcije i odlične oštre lopte Ivana Perišića koju je štoper gostiju Džejms Lorens poslao u svoju mrežu.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Do 2:0 došlo je na samom početku drugog poluvremena, kada je upravo krilni fudbaler Intera u 47. minutu postigao pogodak iz lagane pozicije, minut nakon što je njegovom timu poništen još jedan gol.

Konačan rezultat postavio je rezervista Dejvid Bruks kada je u njegov udarac sa ivice kaznenog prostora "zakačio" Domagoja Vidu i promenio putanju lopte koja je prevarila golmana Livakovića.

Ostavke nema, život ide dalje - poručio Krstajić

Reprezentacija Hrvatske se ovom pobedom makar na kratko osamila na čelu grupe E sa tri boda više od Slovačke i Velsa, od kojeg su se sada zasigurno "odlepili". Oni su nakon ove utakmice završili ovaj prozor kvalifikacija budući da su u narednom kolu slobodni i igraće prijateljsku utakmicu sa selekcijom Tunisa.

Vels će sledeći meč igrati u utorak na domaćem terenu protiv reprezentacije Mađarske koja će danas od 18 časova gostovati Azerbejdžanu u drugom meču ove grupe, dok je Slovačka slobodna u ovom kolu.

U drugom duelu između Islanda i Albanije, domaćin je slavio rezultatom 1:0, a do pogotka koji za njih znači tri boda došli su već u 22. minutu preko Johana Gudmundsona. Do kraja utakmice obe ekipe su imale svoje prilike, ali nije došlo do promene rezultata.

Island je pobedom održao korak sa Turskom i Francuskom koje će svoj meč odigrati večeras od 20:45. Sve tri ekipe trenutno imaju po šest bodova, ali Islanđani usled današnjeg meča imaju odigranu utakmicu više od rivala.

Oni će u utorak dočekati reprezentaciju sa Bosfora, dok će reprezentacija Albanije istog dana igrati na domaćem terenu sa Moldavijom.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.