Hrvatska silna u derbiju EP – Mađarska čeka Srbiju kao lider grupe

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 23:10

Hrvatska silna u derbiju EP – Mađarska čeka Srbiju kao lider grupe

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je Španiju 36:26 u meču grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

U grupi C u kojoj je i Srbija, Mađarska je u neizvesnom duelu porazila Crnu Goru 23:21 i meč sa našom selekcijom čekaće kao lider grupe.

Srbija je, podsetimo, u krajnje dramatičnoj završnici ispustila pobedu protiv Islanda u na otvaranju grupe C (27:27).

Najjači utisak rugog dana kontinentalnog šampionata ostavila je, ipak, Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koaj je u derbiju deklasirala zvanično treću reprezentaciju na svetu.

Španci su videli moć selekcije naših komšija koja je već do poluvremena kada je bilo 18:14 nagovestila u kom pravcu će se kretati ova utakmica.

Drugo poluvreme bilo je još ubedljivije od strane Hrvata koje su predvodili Mario Šoštarić i Ivan Martinović sa po osam golova.

Hrvatska je sve vreme kontrolisala dešavanja na terenu, u prvom poluvremenu vodila je i šest razlike (najveća prednost u tom delu) dok je u nastavku, uz još sigurniju partiju, razlika išla i do 11 golova.

Španci, jednostavno, danas nisu bili spremni da pariraju super raspoloženim reprezentativcima Hrvatske.

Aleiš Gomes Abelo bio je jedina svetla tačka kod Španaca sa osam golova.

U grupi C koja najviše zanima naše ljubitelje rukometa, Mađarska je u "tesnom" meču savladala Crnu Goru 25:24.

Velika borba dve selekcije, izjednačena gotovo svih 60 minuta, pretvorila se u pravu igru nerava koja je pred sam kraj kulminirala dramatičnom završnicom.

Crna Gora je uspela da se odbrani i da izbori poslednji napad u kojem je tražila gol za remi.

Ipak, Branko Vujović je prerano šutnuo, čak 15 sekundi pre kraja, Palašič mu odbranio, a Mađari su potom iz kontre stigli do konačnih 26:24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.