Hrvatska se samouništila u derbiju EP

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 20:43

Hrvatska se "samouništila" u derbiju EP

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je Hrvatsku u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj rezultatom 34:32 (18:18).

Meč je rešen u dramatičnoj završnici u Kelnu, a gol odluke postigao je Nikola Turna sa "crte" na pas bez gledanja fantastičnog Remilija.

Međutim, ključna je bila sekvenca na pet minuta pre kraja kada je dosuđeno obostrano isključenje dvema selekcijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa su Hrvati napadali bez golmana šest na pet.

Međutim, tu su primili dva gola na praznu mrežu, a ukupno tri u seriji i tu je meč prelomljen.

Najefikasniji igrač susreta bio je Dika Mem sa šest golova i on je proglašen za igrača utakmice, dok je na drugoj strani Srna dao isto toliko golova.

Ono što je, takođe, obeležilo ovaj meč, jeste pet golova Nikole Karabatića kojima je postao najbolji strelac u istoriji.

Francuska je sada na čelu novoformirane grupe I sa četiri boda, dok su Hrvati ostali na jednom bodu i njihov plasman dalje je u domenu teorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska u rukometnom klasiku poražena od Francuske

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2024

Rukometna reprezentacija Francuske savladala je Hrvatsku u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj rezultatom 34:32 (18:18).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.