Hrvati šokirani na Evropskom prvenstvu – Austrijanci osvojili veliki bod

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 00:13

Hrvati šokirani na Evropskom prvenstvu – Austrijanci osvojili veliki bod

Najbolji hrvatski rukometaši igrali su 28:28 (14:12) sa Austrijom u 2. kolu Evropskog prvenstva, dva dana nakon što su superiorno potukli favorizovanu Španiju.

Serijom 3:0 u samoj završnici Austrija je uspela da dođe do egala i potom se odbrani u psoeldnjem napadu protivnika.

Hrvatskoj ovaj ishod ne ugrožava plasman u drugi krug što može da potvrdi trijumfom protiv autsajdera Rumunije, no >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje je koliko će bodova preneti.

Ukoliko u poslednjem kolu ekipa Gorana Perkovića savlada Rumuniju, kao što se očekuje, i kao što se očekuje i da Španija savlada Austriju, u tom slučaju će Hrvatska preneti maksimalan broj bodova u drugi krug.

Ipak, ako Austrija izvuče barem bod protiv Španije, u drugi krug idu Hrvatska i Austrija, zbog čega bi Hrvatska prenela samo jedan bod.

Što se samog meča sa Austrijanciam tiče, Hrvatska je opet fantastično ušla u utakmicu i baš kao protiv Španije vodila 5:1. Matej Mandić na golu gotovo da je bio nesavladiv, no problemi su krenuli kada je Zvonimir Srna isključen u sedmom minutu. Tu je Austrija uhvatila priključak, a hrvatski napad je stao.

Austrijanci su u tom trenutku došli i do nerešenog rezultata (9:9), no do kraja prvog dela Hrvatska je ipak uspela da ponovo uspostavi prednost (14:12).

Perkovac je na startu drugog dela malo "promešao" sastav, u igri su bili Domagoj Duvnjak, Filip Glavaš, Luka Lovre Klarica i Lovro Mihić, no promene nisu uspele da prodrmaju Hrvatsku te je Austrija u 39. minutu prvi put stigla i u vođstvo.

Nije Austrija dugo držala tu prednost te se 10-15 minuta igralo u egalu, a onda je Matej Mandić povezao dve sjajne obrane i omogućio Hrvatskoj da četiri minuta prije kraja dođe do vodstva od 28:25.

Činilo se da bi to trebalo biti dovoljno, no hrvatski rukometaši do kraja susreta nisu postigli nijedan pogodak, dok je Austrija dala tri - i osvojila veliki bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.