Hidink nije više selektor lala

Izvor: RTS, 30.Jun.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hidink nije više selektor "lala"

Holandski stručnjak Gus Hidink napustio mesto selektora svoje zemlje. Junajted ponudio Realu 40 miliona evra za Ramosa. Košarkaški savez Francuske čestitao Srbiji osvajanje zlatne medalje za košarkašice.
16.45 - Makedonski košarkaš i doskorašnji član Atlante Pero Antić karijeru će nastaviti u turskom Fenerbahčeu, potvrdio je njegov agent Miodrag Ražnatović.
Antić đe sa klubom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Istanbula potpisati dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.
Fenerbahče je prethodno doveo Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa i nastavio da pojačava tim, uprkos tome što će se glavni sponzor Ulker povući iz kluba.
Tokom karijere Antić je nastupao za Rabotnički, AEK, Crvena zvezdu, Lukoil, Lokomotivu iz Kubanja, Spartak iz Moskve i Olipijakos sa kojim je osvojio dve titule Evrolige.
15.30 - Predsednik Košarkaške federacije Francuske Žan Pjer Siutat čestitao je čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, predsedniku Draganu Đilasu i potpredsedniku Andriji Kleutu na velikom uspehu ženske reprezentacije - osvajanju titule prvaka Evrope.
Finalna utakmica Evropskog šampionata za žene donela nam je sjajnu košarku najvišeg nivoa. Ovaj put, vaš tim je bio bolji, apsolutno zasluženo je ostvario pobedu i osvojio titulu prvaka Evrope. U ime Francuske košarkaške federacije, čestitam vam ovaj veliki uspeh. Bravo za sve ljude koji su činili vaš tim, bravo za sve iz Košarkaškog saveza Srbije. Primite najiskrenije, prijateljske čestitke, kaže se u pismu Košarkaške federacije Francuske.
Kako se na kraju navodi,"tek završeni Evropski šampionat pokazao je veliku snagu ženske košarke".
Siguran sam da će naše dve federacije i dalje predstavljati evropske lidere progresa ovog sporta, poručuje se u pismu koje je potpisao Siutat.
14.00 - Fudbalski internacionalac iz Gane Suli Muntari sporazumno je raskinuo trogodišnji ugovor sa Milanom, saopštio je italijanski klub.
Muntari se pridružio "rosonerima" 2012. godine, pošto je prethodno u njihovim redovima proveo jednu sezonu kao pozajmljen igrač iz Intera.
Tridesetogodišnji fudbaler je prošle godine pao u nemilost čelnika Milana, naročito pošto je Filipo Inzagi na mestu trenera sedmostrukog prvaka Evrope zamenio Klarensa Sedorfa.
Muntari je od tada odigrao za Milan svega 16 utakmica u Seriji A, postigavši dva gola za "rosonere" koji su sezonu završili na desetom mestu, bez plasmana u evropska takmičenja.
12.40 - Velški grad Kardif ugostiće na Milenijum stadionu finaliste Lige šampiona 2017. godine, saopštio je generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infantino.
Ovo će biti prvi put u istoriji LŠ da se finale održava u Velsu, na stadionu kapaciteta 74.500 sedišta.
Infantino je takođe potvrdio da će se finale Lige Evrope 2017. odigrati u Stokholmu, a Superkup biće održan u Skoplju.
Finale LŠ iduće godine igraće se u Milanu, na stadionu San Siro, a završnica Lige Evrope na Sent Jakob parku u švajcarskom gradu Bazelu.
11.00 - Fudbalska reprezentacija Holandije ostala je bez selektora, pošto je Gus Hidink napustio to mesto, preneli su holandski mediji.

Žao mi je što je moralo ovako da bude. Bila mi je čast da ponovo vodim Holandiju i svom nasledniku želim svaki uspeh na putu ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj, rekao je Hidink.
Hidink je preuzeo Holandiju u avgustu, a ugovor je tada potpisao do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine.
Holandija je od angažovanja Hidinka zabeležila četiri pobede i pet poraza u 10 utakmica i trenutno je treća na tabeli svoje kvalifikacione grupe, sa pet bodova manje od lidera Islanda, a tri od drugoplasirane Češke.
Još je nije poznato ko će zameniti Hidinka.
10.00 - Engleski klub Mančester junajted ponudio je 40 miliona evra za transfer fudbalera Real Madrida Serhija Ramosa, preneli su britanski mediji.
Navodi se da reprezentativac Španije želi da pređe u Junajted, pošto nije produžio ugovor s Realom, koji ističe na leto 2017. godine.
Ramos je u Real došao iz Sevilje 2005. i u međuvremenu postao jedan od ključnih igrača madridskog kluba, s kojim je osvojio Ligu šampiona i tri nacionalna prvenstva.
Ovaj 29-godišnji odbrambeni fudbaler je za Real odigrao 445 utakmica, dok je za reprezentaciju Španije nastupio 128 puta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević na klupi Panatinaikosa

Izvor: RTS, 30.Jun.2015

Sada i zvanično, Aleksandar Đorđević preuzeo Panatinaikos. Holandski stručnjak Gus Hidink napustio mesto selektora svoje zemlje. Junajted ponudio Realu 40 miliona evra za Ramosa. Košarkaški savez Francuske čestitao Srbiji osvajanje zlatne medalje za košarkašice. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.